Велинград - online - Мария Матева е новият председател на ОНЧ “В. Левски” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Мария Матева е новият председател на ОНЧ “В. Левски”
Публикувано 2009-06-01 19:45:01 от Темпо

На 28 май в голямата зала на ОНЧ “Васил Левски” се проведе отчетно-изборно събрание на читалището. От 131 членове присъстваха 77 и събранието избра за свое ръководство Заварин Маров и Димка Савова.
Досегашното ръководство отчете своята дейност за периода 2006-2009 г. Председателят Никола Делиев отчете работата на петте любителски състава и изрази съжаление, че два състава - тамбура и тарамбука не можаха да се реализират и бяха закрити.
Особено внимание бе отделено на работата на представителния за читалището ДЮАНПТ “Здравче-венче”. Участниците в него са 76 заедно с подготвителните групи и за отчетните 3 години имат над 90 участия с две гостувания в Росет, Франция и Кочани, Македония. Достойно място бе отделено на Дамската вокална група, която вече 18 години е част от дейността на читалището; на Детската вокална група “Пом-пом”, на Мъжката вокална група. По традиция всяка година през юни всички любителски състави правят общ концерт под надслов “Заедно сме на сцената”.
От доклада стана ясно, че и през последните 3 г. е продължило традицията да се провеждат срещи с литературни творци - две срещи с Бигор, проф.Мария Марчева и книгата й за черковнославянските песнопения, книгата на проф. Пухалев “Казано по каменски”, както и да се отбелязват важни годишнини като например 120 г. от рождението на Петър Димков. В доклада намери място и фотоизложбата на Магдалина Делиева за построяването на железницата.
С чувството на гордост бе отбелязано, че библиотеката на ОНЧ “В. Левски” е най-голямата по площ в общината. Тя притежава 43 000 единици книги и има 1241 редовни читатели. През последните 3 години се е снабдила с нови 1083 книги, от 2007 г. е включена в интернет, като предстои включването й в Общата електронна библиотека на България. Отбелязани бяха и проектите, които читалището е спечелило и реализирало, както и новите - за геотермално отопление от Власа, за осигуряване на достъп за хора с увреждания, за саниране на сграда. Паметната плоча с лика на Апостола, патрон на читалището, е готова и предстои монтирането й в зелените площи пред сградата.
След изказванията на Илияна Капсъзова, Надка Въргова, госпожите Делиева, Ушева, Къдреева и почетния председател Георги Пашов събранието избра новото си настоятелство в състав: Мария Матева, Илияна Капсъзова, Георги Пашов, Костадин Ушев, Йонка Банева, Димка Савова, Илияна Масларова, Александър Гончев и новият директор на ОУ “Христо Ботев” Марияна Байлова. За председател на ОНЧ “Васил Левски” за следващите 3 години бе избрана с пълно мнозинство Мария Матева. Тя обеща, че дейностите на читалището ще продължат да се развиват, за да се запази културното ниво и пожела нови творчески успехи.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води