Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 01.06.09 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 01.06.09
Публикувано 2009-06-01 20:15:54 от Темпо

1 ЮНИ Дни преди детския празник 1 юни ЦДГ “Радост” с директор г-жа Таня Голомехова спази традицията, която вече години наред радва деца и родители. В двора на градината малчуганите направиха своя годишен концерт, този път под мотото “Магията на здравето”. Концертът бе с благотворителна цел в полза на ЦДГ “Радост”. На самия 1 юни празнуваха всички деца във Велинград - първо с шоуто “Гоцомецания” в неделя, а след това с големия концерт на Общинския детски комплекс в понеделник.


БОТЕВ Денят на Ботев и на загиналите за свободата на България 2 юни ще бъде отбелязан във Велинград с издигане на националния флаг и поднасяне на цветя пред паметника на поета-революционер. Тържеството, организирано от общината, ще започне в 11 часа на 2 юни.

РЕКИ Междуведомствената комисия по бедствия и аварии отпуска 235 000 лева за превантивно почистване на речните корита в община Велинград. 200 000 лева са определени за реката в Драгиново, където наскоро при инцидент загина човек. Останалите 35 000 лева са за коритото на река Чепинска.

ЧИСТО Националната кампания “За чиста околна среда” обяви спечелените проекти, които ще получат финансиране от ПУДООС към Министерството на околната среда. Сред одобрените проекти са на Община Велинград, кметствата Чолаково, Бирково, Ксотандово, училище “Методи Драгинов” и ОДЗ “Слънчице” във Велинград. По програмата се отпускат до 3000 лева за учебни заведения и до 10 000 лева за проекти на общини, свързани с подобряване на чистотата и озеленяването.

МЪТНИЦА Ръководителят на язовирен район “Батак” към “Язовири и каскади” инж. Г. Янев информира, че в рамките на провеждания годишен технически преглед ще се извърши пробно отваряне на основния изпускател на язовира. Манипулацията ще се проведе на 3 юни 2009 г., сряда, във времето от 9.00 до 15.00 часа. Отварянето ще бъда за период от 20 минути, след което ще последва оттичане на водата. С оглед на изискванията за безопасност ще бъдат взети превантивни мерки за напускането на хора, животни и техника в районите около река Мътница, които ще бъдат залети.

ХИРУРЗИ На 27 май във Велинград бе даден старт на IX Национална конференция “Дни на спешната хирургия”. И тази година срещата по традиция е в БЛЦ “Камена” и бе открита от зам.-кмета Валентина Цветанова. Основна тема на двудневната конференция беше острата чревна непроходимост.

КРЪВОДАРЯВАНЕ Българският червен кръст, БЧК - Велинград и “Кръвна банка” Пловдив организираха акция по кръводаряване. На 30 май на централния площад във Велинград работи пункт за желаещите да дарят кръв, които не бяха много.

ХОРОВЕ Хоровата среща, посветена на 90 г. от създаването на смесен хор във Велинград и 80 г. от рождението на Н. Гяуров, се отлага за юни. Срещата бе насрочена за 29 май, но съвпадна с деня на национален траур по повод тежката катастрофа край Ямбол, отнела живота на 17 души.

ФИЛМ На 2 юни от 17.30 часа в Художествената галерия Военният телевизионен канал ще гостува с филм за Николай Гяуров. Повод за прожекцията е навършването на 5 години от смъртта на големия оперен певец и почетен гражданин на Велинград.

САМОУПРАВЛЕНИЕ 30 май бе ден на самоуправление в ОУ “Христо Ботев” във Велинград, в който ученици заеха местата на ръководството на училището и преподавателите. В навечерието на партронния празник бе обявен ден на отворените врати и се проведе лекоатлетическа щафета.

Уточнение: Екскметът д-р Цветан Дафов пожела да уточни, че не е взел участие в конкурса за общински контрольор на “МБАЛ-Велинград”. Пред в. “Темпо” той заяви, че е подал документи, но е разбрал, че конкурсът е предрешен и затова не е представил своята програма. Според него комисията спекулира с участието му в конкурса.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай