Велинград - online - “Криворазбраната цивилизация” в нов прочит на ракитовска сцена 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Криворазбраната цивилизация” в нов прочит на ракитовска сцена
Публикувано 2009-06-08 19:51:02 от Темпо

От години телевизионният мюзикъл, който Хачо Бояджиев направи по “Криворазбраната цивилизация” на Добри Войников, е мерилото на поколения зрители за тази чудесна българска комедия. С това мерило и аз тръгнах за новия спектакъл на ракитовския самодеен театър към читалище “Будилник”, чиято премиера се игра на 5 юни. Постановката на режисьора Стефан Попов показа, че нов и оригинален прочит на “Криворазбраната цивилизация” е напълно възможен, че публиката го очаква и посреща с голям интерес и любопитство. Нещо повече: на ракитовска сцена езикът на Добри Войников прозвуча хем модерно, хем преплетен с особената мелодика и колорит на тукашния говор. Видяхме и се смяхме от сърце на криворазбраната цивилизация на XXI век - “То сега е финансова криза!”, както каза един от героите на пиесата.

Стефан Попов, за когото това е поредна творческа задача на ракитовска сцена, заложи на изпитан актьорски състав, обогатен с нови и много ценни попълнения. Сред “ветераните” на самодейния театър бяха любимците на публиката: Атанас Синапов в ролята на хаджи Коста, носителката на награда от фестивала на комедийните театри в Тополовград Мария Гергененова в ролята на мадам Злата, Николай Минков - Маргариди, Марияна Ишивова - Анка, Запрян Топурков - Димитраки, Николина Левтерова - Стойна, Мария Найденова - Марийка, Георги Балкански - Митю. Новите актьори-самодейци са Пламен Георгиев и Петър Попинов в ролите на Пенчо и Герги и Галя Вaндева, чието вдъхновено изпълнение на ролята на прислужничката Райка обра овациите. Младата театрална надежда бе поздравена с букет цветя и от председателя на читалищното настоятелство Петър Димов.
За успеха на спектакъла свой принос дадоха Стоян Арабов, който отговаря за озвучаването, г-н Казакин - за осветлението и Тодор Тодоров - за декорите.
Да поздрави самодейците на премиерата дойде и кметът на общината Ангел Говедарски, който връчи на театралната трупа 3500 лева. От името на читалищното настоятелство Мария Димова поднесе на всеки от актьорите цветя и грамоти. Постановката на “Криворазбраната цивилизация” в читалище “Будилник” стана възможна и благодарение на щедростта на спомоществувателите Любомир Петков, Красимир Вандев и Атанас Попчев.
Невена Павлова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България