Велинград - online - ПРЯКА РЕЧ: 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ПРЯКА РЕЧ:
Публикувано 2009-06-08 21:33:46 от Темпо

Нееднократно на всяка сесия на Общински съвет Велинград от юли 2008 г. до сега често се чуват изявления: “Г-н Председател, нарушавате българското законодателство!”. Но г-н Мустафа Джамбаз, без да реагира, преминава напред: “Следва гласуване” или “Каквото мнозинството реши”. И гласуват “мнозинството”.
Велинград не заслужава тази участ! Определени сме за СПА столица на Балканите – това е заслуга на хотелиерите. Те влагат средства за прослава на града, а стопаните в лицето на Общински съвет и сформираното мнозинство от ДПС, БЗНС-Пинчев и ВМРО непрекъснато умуват и работят против интересите на хората, в защита на лични интереси.

Стигна се дотам на сесии да не се дава думата на зам.-кмет, на общински съветници и на граждани! За това, че системно се нарушава Закона за местното самоуправление и местна администрация, пренебрегвайки правото ни на глас в местния парламент, от трибуната на медиите ние казваме: Срам и позор! Писна ни!
Писна ни да ни правят на будали група общински съветници, които вместо да си отворят и прочетат законите, ни демонстрират некомпетентност.
Писна ни да ни обиждат. Към главен лекар на МБАЛ: “Това, което говориш, са пълни измишльотини – Тиков действа много по-убедително.” (Как?!! С какво?!!), “Кой ти е казал, че можеш да управляваш финанси?!”, към общински съветник: “Твоите са празни приказки” или “Знаете ли в коя кръчма е кметът, а?!” и т.н. Писна ни!
Да слушаме глупави изявления на единици! Да ни заблуждават с промени в Правилника, изготвени против интересите на обществото, при липса на основния принцип – демократичност! Да виждаме как отсъстват общински съветници от заседания на комисии и сесии, след като трябва да се събират ВЕДНЪЖ в месеца! Да виждаме как се влиза и излиза по време на сесия по време на гласуване!
Да виждаме голям брой “въздържали се” при гласуване на важни за Общината въпроси, което говори за страх или липса на мнение, да изключим – некомпетентност.
Да се внасят в последния момент на сесия допълнителни точки по обществени въпроси (изключвам тези със срокове) без да са минали през комисии, без да са разписани от специалисти и ЗАБЕЛЕЖЕТЕ само от сформираното “мнозинство”, както е случая с допълнителни решения 5, 6, 7, 8, 9, 10 от последната сесия.
Прецедент е и допълнителният проект за решение № 10, за което е належащо да се сезира прокурора – Общински съвет не разрешава безвъзмездно преминаване на кабел, което е разрешено от закон.
Не се уведомяват комисиите за писма, становища, питания към ОбС и не се коментират на комисия и на сесия. Не се взеха в предвид предложенията за промени в Правилника от ИК ”Да поработим за Велинград”.
Непрекъснато се внасят решения за пари на Стройком и това е против интересите на данъкоплатците и Общината!
............Разпределят се средства със счетоводителите към училищата, а това е от компетенцията на Директорите им.
Прие се решение за включване на мобилни антени в Грашево без съгласието на съседите заради опасността за здравето им съгласно ЗБУТ, без заверена хигиенно-защитна зона и напрегнатост на магнитното поле в микровати на кв. см.
Писна ни редовно да не се изпълняват решения на ОбС, които не са в интерес на “мнозинството” - например за проверката на договорите за концесиите на баните. Персонална отговорност за това носи председателят на ОбС, а кметът трябва да предприеме нужните действия по Закон. Умишлено се спъва развитието на спортните бази, а оттам и на спорта и на нашите деца.
Не се осъзнават изискванията на ЗДБ, че общинският бюджет е публичен и че се контролира от определените със закон компетентни органи.
Крайно време е да се избере обществен защитник и кметски съветници в селата, който въпрос редовно се подминава.
Защо до този момент ОбС не помисли за предстоящото представяне на града за СПА столица – няма смисъл, ако няма лична изгода за някой!
А Обществото - да се оправя само!
София Ключкова, председател на ИК ”Да поработим за Велинград”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България