Велинград - online - Огромно признание за „Звънче”в Берлин 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Огромно признание за „Звънче”в Берлин
Публикувано 2009-06-08 21:39:11 от Темпо

На 1 и 2 юни 2009 г.ние - възпитаниците на ДЮВИШ “Звънче” Христина Влахова, Анелия Рачева, Вили Бъсина и Емил Шулев и нашата ръководителка г-жа Йорданка Казалиева бяхме поканени от г-жа Оли Груева, директор на Българския културен институт (БКИ) в Берлин, да изнесем два концерта. Концертите бяха обявени в предварителната програма на БКИ. По думите на г-жа Груева ние сме първата детска формация от България, поканена от БКИ.

Първият концерт се проведе на 1 юни в залата на БКИ. Организацията бе перфектна. Започнахме със скъпите на всеки българин песни: “Аз съм българче”,”Мой роден край”, ”За теб, Българийо”, ”Хубава си, моя горо”, “Облаче ле бяло” и др. Сълзите в очите на българите, живеещи далеч от родината, бяха нашата най-голяма награда. Последваха няколко народни песни. Градусът на вълнението растеше с всяка изпята песен, аплодисментите ставаха все по-силни, атмосферата - все по-задушевна. Изпяхме известни хитове на БГ естрадата, както и такива от световната естрада. Изпълненията ни бяха както солови, така и в трио и в квартет. А дуетът (Емо и Вили) представи наградените си песни от фестивалите тази година. Кулминацията на концерта бе завършекът му - естествено с “Моя страна, моя България”. Часове след това гостите развълнувано коментираха, прегръщаха ни, отрупаха ни с комплименти и лакомства. Последва коктейл.
На следващия ден, на 2 юни вечерта, концертът бе в ресторант “Тракия” в центъра на Берлин. Този ресторант е любимото място за срещи на българската общност. Публиката бе многобройна - освен прочелите предварителната програма присъстваха гостите от първия концерт, както и хора, поканени от тях, за да чуят прекрасните български песни. Сълзи на умиление предизвика у нас г-жа Стоянка Петрова- Илгнер, която преди концерта ни подари немски Атлас на света с посвещението: “На ДЮВИШ “Звънче” с пожелание чудесните гласчета на тия чудесни деца да зазвънят във всички точки на земното кълбо и да топлят сърцата на всички хора по Земята с вълшебните ни български песни”.
Втората вечер репертоарът бе различен, това бяха песни за шоу – от българската и световна естрада. Изпяти бяха и авторски песни. Публиката бе очарована и освен предвидения час и половина концертът продължи с повече от час по желание на гостите. Накрая и българите, и “студените” германци се хванаха на кръшно българско хоро. В песните се включи и г-н Ивайло Георгиев - оперен певец .
Получихме втора покана за гостуване в Берлин - на празника на българската просвета и култура 24 май догодина.
Емил, Вили, Анелия, Христина и ние, техните майки, благодарим за перфектната организация на Българския културен институт, за топлото посрещане, за незабравимите дни в Берлин, за видените от нас забележителности, за срещите ни с нашите нови приятели и прекараните мигове с тях: г-жа Оли Груева, г-н Ивайло Георгиев, г-жа Росица Бьоме, г-жа Илгнер и много други.
Благодарим и за проявената съпричастност и помощ от Община Велинград и Общински съвет - Велинград и за отпуснатите от тях средства, които позволиха комфортното ни пътуване със самолет, както и възможността да направим видеодискове с наши изпълнения, които подарихме на гостите.
Най-голямата благодарност е за нашите ръководители - сем. Казалиеви, които с неуморния си труд, със своята всеотдайност и професионализъм ни подготвят така, че тази година не само спечелихме призови места на националните фестивали “Орфеева дарба 2009” в София, “Цветен камертон” - Сливен, Международния фестивал “Изгряват звезди”Петрич (най-голямата награда от който бе заснемането на наградените песни от BTV - на Емо и на дуета Емо и Вили/, но и зарадвахме нашите сънародници в Германия.
Благодарим от сърце!
Емо, Вили, Анелия, Христина и техните майки

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води