Велинград - online - Финансовото състояние на болницата - реално и виртуално 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Финансовото състояние на болницата - реално и виртуално
Публикувано 2009-06-08 22:09:24 от Темпо

Управителят на “МБАЛ-Велинград” д-р Атанас Ташев запозна съветниците с финансовото състояние на общинската болница, за да разсее съмненията дали здравното заведение ще продължи да съществува или не.
Към 31 май 2009 г. общите задължения на дружеството възлизат на 1 206 000 лева, от които 709 000 лева са за медицински консумативи. Задълженията към “Булфарма” (фирмата на собственика на конкурентната болница “Здраве” д-р М. Тиков) са 128 738 лева.
Д-р Ташев подчерта, че от “Булфарма” имат претенции за над 400 000 лева и са наложили два запора на банкови сметки на общинската болница на обща стойност над 580 000 лева. Това са реално изработени пари, които са под запор. Болницата очаква и 250 000 лева от Здравната каса, които се бавят. Заедно с налични 170 000 лева в банка “МБАЛ-Велинград” има приходи от около 1 милион лева. Месечните приходи са около 300 000 лева, сега болницата работи по-добре от 2008 г., обясни д-р Ташев. Той призова съветниците да преговарят с частната болница “Здраве” за падане на запорите, защото съдебните дела вървят много бавно. Прогнозата му бе, че общинска болница ще върви напред - предстои подмяната на стария рентген с нов и закупуване на нов скенер, известно е и намерението в сградата на работническото общежитие болницата да открие собствен диагностико-консултативен център (ДКЦ).
“Това, което говори д-р Ташев, са пълни измишльотини!”, бе оценката на зам.-председателя на Общинския съвет Александър Гагов. Според него това са виртуални, а не реални сметки и няма никакви гаранции, че болницата ще спечели делата за запорите, защото: “Тиков действа по много по-убедителен начин”. Г-н Гагов призова съветниците да погледнат много по-реално на проблемите на болницата, която продължава да трупа дългове и да се плати на икономист, който да направи реален баланс и план за излизане от ситуацията.
Д-р Ташев адмирира предложението за създаването на комисия от специалисти, но в крайна сметка такова решение не бе взето. Единственото решение за “МБАЛ-Велинград” бе за определяне на общински контрольор. На поста бе избран Ибрахим Тебер - икономист, бивш съветник от ДПС, досега с месторабота “Стройком”.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България