Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 09.06.09 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 09.06.09
Публикувано 2009-06-08 22:11:17 от Темпо


СТРОЙКОМ 19 съветници избраха Янка Рускова за общински контрольор на “Стройком”. Екатерина Каферинова възрази срещу избора на комисия за конкурса, в която участваха само представители на мнозинството. Според Тома Пачалов комисията не си е свършила работата и подвежда съветниците, защото в конкурса е имало нарушения. София Ключкова от ИК “Да поработим за Велинград” заяви, че не трябва да има контрольор на нещо, което го няма и обвини съветниците, че реално нищо не решават за “Стройком”. Приет бе балансът и отчетът на фирмата за първото тримесечие на 2009 г.

СУБСИДИЯ Разпределени бяха 300 000 лева, субсидия от Министерството на финансите за капиталови разходи: 105 000 лева за доизграждане на канализацията по ул. “Цар Самуил”, “Съединение”, “Еленка” и “Макаренко”; 80 000 лева за асфалтиране на улици във Велинград; 30 000 лева за водопровод “Джафрица”; 80 000 лева за ВиК мрежа на улици във Велинград и 4560 лева за проект за изместване на силнотоков кабел по ул. “Н. Вапцаров”. Други 110 000 лева бяха разпределени за: канализация в Драгиново, Пашово и Кандьова, оценки за съответствие на инвестиционни обекти, проект за ремонт на къщата на Ката Калпазанова, ремонт на статуята “Тревога”, мултимедия за Историческия музей и оценки на горски фонд в Чолаково.

ПОБРАТИМЯВАНЕ Общинският съвет взе две решения за побратимяване на Велинград - с гръцката община Аполония и с австрийския курорт Баден. Реши се да бъдат изпратени покани за участие в празниците на Велинград и церемонията за връчване на званието “СПА столица на Балканите” до всички побратимени градове.

ГАЗИФИКАЦИЯ Съветниците дадоха съгласие “Ситигаз България” АД да кандидатства пред ДКЕВР за издаване на лицензии за обществено снабдяване и разпределение с природен газ за община Велинград.

БАНКА Мнозинството отложи предложението да бъде обявен конкурс за общинско помещение на бул. “Ал. Стамболийски”, в което е офисът на ОББ. Не е задължително това да е офис на банка, заяви Ал. Гагов. Екатерина Каферинова обвини мнозинството, че е намислило нещо друго и предрече, че на следваща сесия за този конкурс отново ще бъде избрана комисия само от ДПС, БЗНС и ВМРО.

УЧИЛИЩА Утвърден бе списък на защитените училища, който общината ще предложи пред Министерството на образованието. Към досегашните училища със статут на защитени в Абланица, Бирково, Кръстава и Сърница бе добавено и школото в Побит камък.

КОШЧЕТА Общината ще закупи 50 кошчета за смет, за които съветниците гласуваха 5000 лева. Парите трябва да дойдат от преизпълнение на собствени приходи.
ГЛОБИ Увеличени са някои от глобите по Наредба 1, като новите са от 20 до 100 лева. Според измененията собствениците на увеселителни, питейни заведения, училища и други обществени места нямат право да допускат в обектите си лица, носещи огнестрелни и газови оръжия.

ТЕРМА-ВЕЛ С 27 гласа “за” съветниците утвърдиха оценката на дяловото участие на община Велинград в “Терма-Вел” ООД. Оценката е в размер на 223 000 лева и е изготвена от “Индустриалпроект” - София. Възоснова на експертната оценка съветниците признаха инвестицията на съдружника “Селена тур”.

АНТЕНА “БТК-Мобайл” получи разрешение да разположи приемно-предавателна станция върху жилищна сграда в Грашево.

РУСО Офисът на РУСО - Пазарджик да се помещава в стая № 38 на третия етаж в сградата на общината - това реши мнозинството, въпреки прозвучалите в залата мнения, че това не е най-подходящото и удобно за гражданите място.

АГЕНЦИЯ Пор предложение на М. Джамбаз мнозинството гласува да бъде създадена Велинградска общинска агенция за приватизация и следприватизационен контрол. Членове на надзорния съвет на новата агенция ще бъдат избрани на следваща сесия.

ДЕЙМОС Броени дни след като дадоха разрешение на ракитовската “Деймос” за преминаване на оптичен кабел, 18 съветници гласуваха по точно обратния начин и измениха първоначалното решение, за което фирмата чака повече от година. Парадоксът е, че по закон фирмата има право на безвъзмездно право на преминаване със срока на своята лицензия.

МВР Съветниците подкрепиха проект за осигуряване на паркоместа за нуждите на Почивния дом на МВР на ул. “Ивайло” във Велинград.

СЪРНИЦА Избрана бе временна комисия, която ще провери изпълнението на проекта за цялостно подмяна на водопроводната мрежа на Сърница. Резултатите от проверката ще бъдат докладвани на следващата сесия.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай