Велинград - online - Повече от 120 деца в “Научи се да плуваш 2009“ 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Повече от 120 деца в “Научи се да плуваш 2009“
Публикувано 2009-06-15 21:40:48 от Темпо

За втора поредна година Плувен клуб ”Чепинец” - Велинград кандидатства с проект пред ДАМС по програмата “Научи се да плуваш 2009”. Тя се реализира за първи път от ДАМС през 2006 г. Успешното й изпълнение до момента се дължи на обединените действия на Държавната агенция за младежта и спорта, Министерството на образованието и науката, общински администрации и спортни организации за популяризиране и развитие на плувния спорт сред децата.

В „Научи се да плуваш” се използват възможностите, които дава обучението по плуване за сериозно ограничаване на смъртността сред децата, вследствие на удавяне. Основната цел на програмата е начално обучение по плуване на ученици на възраст 8-10 години за подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност, предпазване от удавяне и създаване на предпоставки за последващи системни занимания с водни спортове.
Проектът на ПК “Чепинец” бе одобрен, стартира на 18 май и ще продължи до 16 юли 2009 г. Заниманията се водят на Централния минерален плаж във Велинград. Партньори по проекта на плувния клуб са ОУ “Христо Ботев” и СОУ “Васил Левски”. Сформирани са 8 групи от двете училища с над 120 деца. В програмата участват ученици от II-IV клас, които посещават занимания по плуване три пъти седмично.
ОП “Спортни имоти и пазари” предоставя безплатно за ползване плувните басейни ,които са приведени в отлично състояние за мероприятието. Заниманията се водят от Любов и Христо Доксинови - квалифицирани треньори по плуване с дългогодишен опит и успехи в областта на плувния спорт.
Инициативата се посреща с изключителен интерес от страна на децата и техните родители. Със средства от програмата на всички участници са закупени спортни фланелки и шапки с логото на ДАМС. Плувният клуб ще обогати материалната си база с уреди и пособия, необходими както за обучението, така и за тренировъчния процес.Обучението ще завърши със спортен празник.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България