Велинград - online - Полицията хвана трима с 10.5 кг взрив 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Полицията хвана трима с 10.5 кг взрив
Публикувано 2009-06-15 22:54:33 от Темпо

10 килограма и половина взривно вещество, истински боен арсенал и като “гарнитура” над 1 килограм канабис откриха велинградските полицаи на 10 юни.
След получен оперативен сигнал преди около месец служителите на РПУ - Велинград са започнали наблюдение над трима мъже - Д.И.Д., на 27 г. от Велинград и двамата драгиновци М.А.К., 36 г. и А.О.К., 28 г.
В рамките на едномесечното наблюдение полицията е събрала достатъчно данни за извършвана от тях престъпна дейност, съобщи главен инспектор Йордан Рогачев.
При акцията на 10 юни велинградчанинън Д. Д. е направил опит да избяга с лек автомобил Фолксваген. Полицията е предотвратила опита за бягство и е задържала “триото” в близост до селскостопанска постройка в местността Чолаков чучур над кв. Каменица. Един от задържаните се е опитал да се освободи от найлонова чанта, в която е открито бяло прахообразно вещество.
В лекия автомобил полицията е намерила бял огнепроводен шнур и 386 грама взривно вещество. В резултат на извършени претърсване, обиск и изземване в домовете на тримата са открити общо: 10.536 килограма взривни вещества; газов пистолет Волтра”, преработен в боен и с патрон в цевта; ловна пуишка “Ескорт”; 8 патрона 166-ти калибър; 2 военни димки; различни огнепроводни шнурове и детониращ шнур с дължина 30 метра; пиротехническа запалка, готова за взривяване. Според специалисти количеството взрив е достатъчно да вдигне във въздуха няколко сгради. На пресконференция в ОДП - Пазарджик комисар Емил Ганчев коментира, че взривното вещество и целият подготвен арсенал едва ли са предназначени за ловене на риба.
В района на същата селскостопанска постройка служителите на реда са се натъкнали на нива: върху 43 кв.м. е засят канабис, за който престъпната група е осигурила дори ... капково напояване! Полицаите са обрали от нивата 79 стръка канабис.
Тримата са арестувани първоначално за 24 часа. На 12 юни Районен съд - Велинград промени мярката им за неотклонение в “подписка”. Районната прокуратура продължава работата по случая. В хода на разследването ще се установи дали задържаните велинградчанин и драгиновци имат пръст в предишни взривове на територията на община Велинград, каквито подозрения същестуват. Предстои специалисти да направят сравнение между запазени частици от извършени преди време взривявания и новооткритите взривни вещества.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай