Велинград - online - 7 групи възкресиха романтиката на старите градски песни 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

7 групи възкресиха романтиката на старите градски песни
Публикувано 2009-06-23 07:47:12 от Темпо

ОНЧ “Васил Левски” - Велинград е последователно в усилията си да популяризира старата градска песен и така да доставя наслада на нейните многобройни почитатели. На 18 юни пред пълна зала в читалището в кв. Каменица се проведе четвъртата поред Вечер на старата градска песен. Публиката имаше възможността да се върне назад във времето и да се потопи в романтиката на старите, но неувяхващи градски песни в изпълнение на 7 състава. Водещи на програмата бяха познатите от екрана на телевизия СКАТ Бони Милчева и Тодор Върбанов.

Първи откриха вечерта домакините от Дамския хор при ОНЧ “В. Левски” с ръководител Иван Пещерски (на снимката). След тях на сцената излезе Групата за стари градски песни “Евридика” от Костандово под ръководството на Никола Янев-Чоли. В знак на почит към починалия същия ден кмет на община Ракитово Ангел Говедарски изпълнителите промениха програмата си и посветиха песента “На млади години” на неговата памет. Като индивидуален изпълнител от “Евридика” във вечерта участва Георги Стоев.
На велинградска сцена видяхме и чухме още групите за стари градски песни “Спомен и мечта” от село Калугерово с ръководител Елина Ненова, “Рамона” от село Бошуля с ръководител Петър Петров, група “Ореляк” към Туристическо дружество “Момини двори” от Гоце Делчев с ръководител Роска Лалева и смесената група “Еделвайс” от Пещера.
Според секретаря на читалище “В. Левски” Илияна Капсъзова инициативата вече е утвърдена и има тенденция при подкрепа от страна на общината вечерта на старата градска песен да се превърне във фестивал.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай