Велинград - online - Едно обещаващо начало 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Едно обещаващо начало
Публикувано 2009-06-23 07:53:15 от Темпо

На 19 юни в залата на Градската художествена галери Петя Палигорова срещна почитателите на изящното слово със своята първа стихосбирка “Душата ми за тебе е...”.
Велинградската Петя Дубарова се представи с думите: “Аз съм емоционална, упорита, импулсивна. Поставяли си цел, я постигам. Ненавиждам лъжата и маските, които хората си поставят на лицата. Девизът ми е: “Прави каквото трябва, да става каквото ще”.

Петя е ученичка в XI клас на престижната паралелка по икономика и туризъм на ПГИТ “Алеко Константинов”. Пише стихове от V клас, член е на литературен клуб “Свободна мисъл” от 3 години и танцува в ансамбъла за народни песни и танци “Чепино” вече 12 години.
Стихосбирката на Петя представи учителят от ПГИТ “Алеко Константинов” Александър Кочев, който каза: “Книгата е едно обещаващо начало. Въпреки младостта си Петя Палигорова се проявява и като психолог, красиво скептична към заобикалящия е свят...”
За стихосбирката “Душата ми за тебе е ...” и нейната млада авторка единадесетокласничката Петя Палигорова казват:
Люба Сергева: “Петя разкрива себе си в стихове и есета. В тези творби съзираме една необятна душа,озарена от вълщебницата-любов.”
Елена Гергова-Еличина: “Едно младо момиче е претворило душата си в цикъл стихове, посветени на любовта - тема вечна и свята колкото света... Стиховете на младата авторка представят любовта в различните й форми и измерения.”
Илияна Гагова: “Болезнено откровено и по тийнейджерски емоционално звучат стиховете на Петя, но въпреки това тя се стреми да пренареди заобикалящия я свят по свой начин. Да го назове със своите думи, а това означава да го открие чрез своята поетично настроена индивидуалност.” Първата стихосбирка на Петя Палигорова “Душата ми за тебе е...” съдържа 26 стихотворения и 15 есета “за Тебе!” и за това може би с такова вълнение младите рецитатори от литературен клуб “Щастливеца” на ПГИТ “Алеко Константинов” под ръководството на Александър Кочев - Спаска Китова, Симеон Луков, Лили Георгиева, Кристияна Янакиева, Веска Терзиева, Анелия Мечева, Иван Янушев и Мария Синапова представиха стиховете й.
И за да бъде представянето празник още по-вълнуващо, певците и танцьорите от ансамбъл “Чепино” също се включиха.
На добър час по Пътя на изящното слово, Петя!
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води