Велинград - online - В бърлогата на бизнес-драконите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В бърлогата на бизнес-драконите
Публикувано 2009-06-23 07:56:03 от Темпо

Над 400 ученици и студенти от цялата страна се включиха в младежкия бизнес форум “Изгряващи звезди”, организиран от Джуниър Ачийвмънт - България в “Кемпински Хотел Зографски” в София. Бъдещите професионалисти демонстрираха завидни познания в сферата на бизнес мениджмънта по време на дискусиите с топ мениджъри от различни сектори, които ги запознаха с успешни бизнес модели от своята практика. Сред участниците бяха и представители на две ученически компании от СОУ „Васил Левски” Велинград: трима ученици от “JА WОW” и шестима от “Green Team”. Придружаваха ги и ученици от 9 клас от велинградската гимназия, които ще оглавят компания през следващата година. Те натрупват опит и от сега обмислят идеи с каква дейност ще се занимава тяхната компания.

“Junior Achievement - Welcome to Our World” е компания, която произвежда различни сувенири и аксесоари от вълнена прежда, а “Green Team”, както подсказва и името й, е изцяло посветена на природни продукти. Учениците от тази компания са създали "Дневник на билките и тяхната употреба", който има и електронен вариант.
Инициативата на Джуниър Ачийвмънт “Изгряващи звезди” се провежда за първи път тази година и е под патронажа на посланика на САЩ в България г-жа Нанси Макълдауни. По време на дискусионния панел “Умения за бъдещето”, част от целодневната инициатива, топ мениджъри и младежи обсъдиха промените в образователната система за създаване на високо квалифицирани специалисти. Сред обсъжданите теми бяха и новите изисквания, които младите хора поставят пред бъдещите си работодатели и ролята на публичния и частния сектор в динамично променящата се бизнес среда.
Представители и ръководители от държавната администрация, местната власт и различни корпорации дадоха ценни съвети и насоки за реализация на младите хора. Сред гостите и участниците бяха г-н Дени Робъртсън, консултант по предприемачество в Американското посолство, г-н Ели Анави, директор на дирекция “Политика на предприятията” в Министерството на икономиката и енергетиката, г-жа Малина Едрева, председател на Комисията по образование и култура на Столичен общински съвет, председателят на Борда на директорите на “Джуниър Ачийвмънт България” г-жа Саша Безуханова, както и представители от Deloitte Bulgaria, Job Tiger, Nestle Bulgaria, Manpower Bulgaria, Hewlett-Packard, NEVEQ, Market Links и др.
Най-вълнуващата част от форума за младите участници беше традиционното състезание по предприемачество за учебни и студентски компании. “Джуниър Ачийвмънт” даде възможност на участниците в него да развият и демонстрират своите бизнес идеи чрез собствени предприемачески компании. Голямото предизвикателство за всички тази година беше т.нар. “Бърлога на бизнес-драконите", в която всички претенденти за призовете при учениците и студентите трябваше да демонстрират отлични презентационни умения, находчивост и добра икономическа грамотност и бизнес усет при отговорите на трудните въпроси, задавани от представители на водещи български и международни компании и институции.
И двете велинградски фирми представиха продуктите си на бизнес форума в София. Две номинации получиха “Green Team” - за най-добър екип и за най-иновативен продукт. “JA WOW” получиха награда - принтер НР за “Отговорен бизнес” и втора награда за принос към програмата “Бизнес без граници" на Джуниър Ачийвмънт. СОУ “Васил Левски” получи сертификат за развитие на учебните програми на “Джуниър Ачийвмънт България”. Освен награди и номинации двете компании, както и всички участници във форума, получиха ценни съвети от представители на държавната администрация и различни корпорации.
Целият екип на “Джуниър Ачийвмънт България” благодари на всички ученици, учители, представители на бизнеса и държавните институции, че станаха част от емоцията и допринесоха за прекрасната атмосфера през целия ден.
Асся Моллова, СОУ “В. Левски”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води