Велинград - online - Ротари клубът почисти кръстовището на Чуката 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ротари клубът почисти кръстовището на Чуката
Публикувано 2009-06-23 08:18:37 от Темпо

В събота, 20 юни, Ротари клуб - Велинград почисти основно кръстовището на Чуката. Инициативата е по повод предстоящия празник на 7 юли, когато Велинград ще бъде обявен за СПА столица на Балканите. А мястото бе избрано, тъй като разклонът за Велинград и Ракитово създава първото впечатление у гостите на двете общини.

Няма какво да се лъжем, че от години за входа на Велинград и Ракитово не се полагат особени грижи. Мястото беше потънало в треволяци, боклуци, занемарено, с изпочупени и изцяло липсващи бордюри. Ротарианците се погрижиха тревата да бъде окосена и прибрана, а боклуците да бъдат почистени. Съществуващите бордюри бяха изчистени от бурени и боядисани. С помощта на кмета на Костандово Ясен Пашомов бяха поставени нови бордюри, които също са боядисани. Въпреки жаркия юнски пек, се включиха и младежите от Интеракт клуба на Ротари, който тази седмица ще празнува първия си рожден ден.
По време на 5-часовата работа дежуриха полицаи от КАТ, за да се предотвратят инциденти на натовареното кръстовище. Крайният резултат радва окото: кръстовището на Чуката е по-чисто и по-подредено. Разбира се, има още много да се желае, но не всичко е постижимо към този момент. Ротари клубът имаше и идея да засади трева, цветя и нови храсти, но липсата на вода за напояване е сериозна пречка.
Почистването на кръстовището е втората акция на Ротари клуб - Велинград за юни. Само преди 2 седмици ротарианците с помощта на ученици от Възпитателното училище интернат “Ангел Узунов” в Ракитово почистиха горното езеро на Клептуза и организираха там първия риболовен турнир. Хубаво ще е, ако в дните до 7 юли още велинградчани се включат със собствен труд и идеи, за да покажем, че Велинград заслужава титлата СПА столица на Балканите.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай