Велинград - online - Стари бараки се превърнаха в защитено жилище 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Стари бараки се превърнаха в защитено жилище
Публикувано 2009-06-23 08:21:23 от Темпо

На 17 юни председателят на Народното събрание Георги Пирински и кметът на община Велинград Иван Лебанов прерязаха лентата на новото защитено жилище за възрастни хора с физически увреждания “Велина”. В двора на старата детска градина в Чепино се събраха много хора от квартала, както и официални гости, посрещани от управителя на защитеното жилище - екскмета Стоян Дулев.

Сред гостите доминираха кандидат-депутати от БСП: настоящият председател на медийната комисия в парламента и мажоритарен кандидат в Пазарджишки избирателен район Иво Атанасов, настоящият шеф на кабинета на министър-председателя и кандидат-депутат Веладин Битолски, пети в листата на КБ, областният управител и втори в пропорционалната листа Георги Петърнейчев.
Тържеството бе уважено от Илиана Малинова, директор на регионалната служба “Социално подпомагане” и Елисавета Миланова от дирекцията във Велинград, от новия директор на Бюро по труда - Велинград Тодор Кютов, от ръководителите на социални институции и общински съветници. Поздравително писмо изпрати Гергана Дрянска, изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане.
Кметът Иван Лебанов определи новото защитено жилище като поредна придобивка и резултат на целенасочената социална политика на община Велинград. Той благодари за сътрудничеството с партньора Национален център за социална рехабилитация и за финансирането от програма ФАР на ЕС. Георги Пирински също честити новата придобивка, която ще даде шанс за друго качество на живот на възрастните хора с увреждания. Той подчерта, че в Пазарджишка област най-ясно се виждат плодовете на социалната политика на БСП.
Преди коктейла всички присъстващи разгледаха жилището и общо бе мнението, че старите бараки са преобразени в удобно, чисто и функционално жилище. От зам.-кмета по социалните дейности Ангел Даскалов научихме, че за обзавеждането на стаите са оказали голяма помощ Ангел Манолов от хотел “Олимп”, Трайчо Пройчев от хотел “България”, хотел “Двореца”, Олег Димитров и ЕТ “Катя Стойнова”.
Защитеното жилище “Велина” ще осигури услуги за 9 мъже и жени с физически увреждания, определени след оценка на техните нужни от “Социално подпомагане”. Тук те ще получават здравни грижи, ще бъде организирана трудова, културна и спортна дейност.
След откриването в центъра на Чепино Г. Петърнейчев официално връчи на кмета Лебанов акт за общинска собственост на административната сграда, в която е пощата и досега бе държавна. Ансамбъл “Чепино” придаде празничност на събитието, след което кандидат-депутатите от БСП проведоха срещи в пенсионерските клубове в Чепино и Каменица.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води