Велинград - online - Каузата на ГЕРБ съвпада с каузата на Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Каузата на ГЕРБ съвпада с каузата на Велинград
Публикувано 2009-06-23 08:35:47 от Темпо

В листите на кандидат-депутатите за 41-вото Народно събрание има доста имена на велинградчани, но повечето от тях са в неизбираемата зона. Изключението е петото място в листата на ГЕРБ, отредено за Ангел Даскалов. За амбициите на ГЕРБ – Велинград, свързани с предстоящите парламентарни избори, разговаряме с кандидат-депутатите от нашия град Ангел Даскалов (А.Д.) и Ваня Минкова (В.М.):

- Каква е оценката ви за резултатите, които ГЕРБ – Велинград постигна на евроизборите?
А. Д.: Ние сме доволни от постигнатия резултат, но сме недоволни от слабата избирателна активност и от това, че много хора подцениха изборите за евродепутати. ГЕРБ – Велинград спечели 2400 гласа – с 1000 повече от резултата на предишните евроизбори през 2007 г. Благодарим на нашите съграждани за доверието, което оказаха на ГЕРБ, гласувайки с нашата бюлетина. И се надяваме за парламентарния вот хората, които на евровота не излязоха да гласуват, да го направят с бюлетина № 3.
В. М.: ПП ГЕРБ е безспорният победител в тези избори. Това показва, че макар и млада политическа формация, ГЕРБ е спечелила доверието на българския народ.
- Какви кандидати за депутати предлага листата на ГЕРБ в нашата Пазарджишка област?
А. Д.: Първи в пропорционалната листа е областният лидер на ГЕРБ Иван Иванов, който е и нашият мажоритарен кандидат. В листата на ГЕРБ няма „парашутисти”, има само местни хора, които са се доказали в професията си. На областно ниво погледът е отправен към Велинград, тъй като тук ГЕРБ има най-големи възможности за разширяване на подкрепата: на евроизборите активността беше едва 37% във Велинград и над 55% в кметствата от общината.
В. М.: Кандидатите на ГЕРБ в нашата област са предимно млади, добре подготвени хора. Заедно с водача на листата Иван Иванов този екип определено е печеливш. Всички кандидати бяха издигнати от местните структури на партията, с което доказахме, че ГЕРБ е демократична партия, която има бъдеще.
- Избираеми ли са вашите места в пропорционалната листа?
А. Д.: Оценявам петото място, на което съм поставен в листата, като напълно избираемо. На евроизборите в Пазарджишка област ГЕРБ е първа политическа сила с общо 20 684 гласа. Това означава, че нашият мажоритарен кандидат Иван Иванов е с най-големи шансове да спечели мажоритарния мандат. И тъй като той е и водач на пропорционалната листа, петото място автоматично става четвърто. Ако велинградчани искат да имат свой представител в 41-вото Народно събрание, най-логично е да подкрепят каузата на ГЕРБ. В случая каузата на ГЕРБ съвпада с каузата на Велинград. Сега е времето Велинград да излезе да гласува.
В. М.: Аз съм на девето място в листата и не бих казала, че в първият етап ще бъда избрана за народен представител. Но след изборите, в следващите етапи на формиране на новото управление на страната, в тези листи винаги има движение. Една част от избраните народни представители ще поемат своята отговорност на определени административни постове, така че нещата не са заковани.
- Смятате ли, че сте подготвени за участие в управлението на страната?
А. Д.: Считам, че имам натрупан стаж и опит в сферата на обществения ред и сигурност, на социалните дейности и туризма. Това са все приоритети за Велинград и общината. Придобитият управленски опит ще ми даде възможност да поема тази отговорност и да работя по начин, по който да защитя и националните, и местните интереси – единство и цялост на нацията, сигурност на гражданите.
В. М.: Мисля, че съм добре подготвена в сферата на семейния бизнес. Смятам, че за подобряване на икономическата ситуация в страната най-вече трябва да разчитаме на малкия и средния бизнес, за да не се допусне вълна от безработица в държавата. Един от приоритетите на ПП ГЕРБ е запазване на съществуващите работни места и след това тяхното увеличаване , съответно и увеличаване на доходите на българските граждани.
- Как оценявате предизобрната кампания досега и на какво ще заложи ГЕРБ в посланието си към избирателите? А. Д.: Залагаме на позитивна кампания. Във време на криза смятаме, че не е нормално като нашите опоненти да демонстрираме икономическа мощ. Залагаме на личен контакт, на разговори с хората. И на активността им като граждани, които живеят и работят във Велинград и гласувайки с бюлетина № 3 за ГЕРБ, да гласуват за бъдещето на знаещите и можещите, на хората с цел!
В.М.: Срещу ПП ГЕРБ се води определено негативна кампания. Негативизъм, породен от страх. Страх, че след изборите ще бъде потърсена отговорност от виновниците за тежката ситуация в страната. Страх, че на тройната коалиция ще им бъде отнета възможността от участия в корупционни схеми. ГЕРБ отговори със скромна, позитивна кампания, което показва нашата увереност , че на парламентарните избори отново сме безспорни победители. Ако моите съграждани излязат масово да подкрепят проекта ГЕРБ за промяна в страната ни, тази победа ще бъде още по-убедителна. Нека подкрепим ГЕРБ с бюлетина №3!

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води