Велинград - online - От Несебър: слънце, радост и нови медали за „Караоке” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

От Несебър: слънце, радост и нови медали за „Караоке”
Публикувано 2009-06-30 06:17:08 от Темпо

От 15 до 19 юни деца от11 държави показаха талантите си на фестивала “Слънце, радост, красота” в Несебър. Те се състезаваха в 7 направления: фолклор, изобразително изкуство, детска и забавна песен, инструменталисти, съвременен танц (модерен балет, хип-хоп, брейк), циркова акробатика, характерен танц (спортни ,фолклорни, мажоретни танци).
Откриването започна с парад-дефиле от новата част на Несебър до Стария град. Пред портите му бяха вдигнати флаговете на държавите–участници под звуците на националните им химни.
След кратко приветствие кметът отключи портите и официалното откриване бе на сцената на Амфитеатъра. Грандиозна и внушителна гледка на 2000 деца участници, облечени в сценични и национални костюми и два пъти повече родители и ръководители.
На 5 сцени в Стария град ежедневно хората можеха да се наслаждават на различните видове изкуства. В областта на забавната песен се представи вокална група “Караоке”от Общински детски комплекс - Велинград с ръководител Юлиана Ковачева. Журито с председател Хайгашот Агасян, Развигор Попов, Мими Иванова и Стефан Диомов връчиха заслужени медали - второ място и сребърен медал за дуетното изпълнение на Мария Пашова и Сонай Юсеин, трето място и бронзов медал за Сонай при индивидуалните изпълнители. Като солисти се отличиха Бет-Мари Николова, Карина Неделчева и Спас Караилиев, които взеха участие във вечерни концерти пред хотел “Кубан”- Слънчев бряг и Северна крайбрежна алея в Несебър.
В областта на изобразителното изкуство с рисунки на тема „Старият Несебър” участваха: Ваня Калоферова, Йорданка Савова, Мария Гончева и Виолета Пухалева, но конкуренцията на руските художествени академии бе много силна. В развлекателната част на конкурса имаше предвидена разходка с яхта, безплатни дискотеки, конкурс “Мис и Мистър Фестивал”. Участниците бяха облечени с тениски с емблемата на фестивала, организацията бе перфектна - групово придвижване с автобуси на децата, срещи с кмета на Общината , подаръци за ръководители и гости. Фестивалът завърши с Гала концерт на спечелилите награди в различните направления.
Ръководството на ОДК благодари на кмета Иван Лебанов, заместник–кмета Георги Янчев, директор “ОКВ” Недялка Стефанова, председателя на комисията по образование и култура към ОбС Венко Бозев за отпуснатите средства и превоз и за дадената възможност да представим Велинград достойно, а останалите 35 деца да могат да се насладят на слънцето, радостта и красотата на изкуството.
Юлиана Ковачева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води