Велинград - online - Здравният туризъм набира скорост 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Здравният туризъм набира скорост
Публикувано 2009-06-30 06:31:33 от Темпо

СПА Клуб “Бор” бе домакин на конференция с участието на водещи медици и специалисти по проблемите на здравето от пет големи региона на Русия. На 25 юни те бяха приветствани от Стоян Христов, председател на борда на директорите на Международната асоциация по балнеология и туризъм “Сирона”. Той изтъкна, че хотел “Бор” е първият в България, получил международен сертификат за предлаганите СПА услуги, а с предстоящото до месеци откриване на комплексите “Свети Спас” смятат, че вървят по правилния път.

Татяна Бурмистрова, началник отдел в Департамента по здравеопазване на Приморския край и ръководител на руската делегация, каза, че са дошли в България с надеждата да намерят сериозен и перспективен партньор. Такива възможности, каквито предлага Велинград като природа, въздух, води и доброжелателни хора, не сме виждали, заяви тя. Подобни суперлативи за нашия град прозвучаха и в думите на останалите гости, представители на големи институти, фирми, обществени организации и медии, свързани с проблемите на здравеопазването. Те изтъкнаха, че в последните години потокът от руснаци е помогнал много, за да се развие туризмът в страни като Турция и Египет, а сега може да стане същото и в България. Велинград е изключително място, една запазена чиста ивица в Европа и повече хора трябва да научат за вас, казаха гостите. Дори представители на Ставропол, който е известен и като балнеоложки курорт, пожелаха техните деца да почиват и се лекуват на място като Велинград.
Особено интересно бе представянето на специалисти от Сибирския център по фармакология и биотехнологии, които представиха свои нови 100% натурални продукти. Центърът първи в света е изобретил таблетка за лечение на инсулт и инфаркт, а в момента прави клинични тестове за инсулин на таблетки.
Пред руската делегация д-р Асен Пачев разказа за минералните води на Велинград, а главният физиотерапевт на СПА Клуб “Бор” д-р Димитър Станчев за работата на СПА центъра. Кметът на общината Иван Лебанов закри форума и лично връчи на руските гости сертификатите от конференцията с пожелание връзките им с Велинград да продължат.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай