Велинград - online - Ода за крадливата държава България 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ода за крадливата държава България
Публикувано 2009-06-30 06:39:48 от Темпо

България е крадлива държава! В това се убеждават повечето туристи и чужденци, посетили нашата страна. По две неща те безпогрешно разбират, че са пристигнали в България - дупките по пътищата и кражбите.
В България се краде всякога, всичко и от всеки! В България се е крадяло, откакто тя съществува като държава, но в последните 20-30 години се краде повече от всякога! Краде се по всяко време - призори, привечер, в късна доба и дори по пладне. Даже си имаме нарочен израз “пладнешки обир”. Налице е обаче интересна закономерност: колкото по-малка и незначителна е кражбата, толкова по в потайните часове на денонощието се извършва тя и обратното - големите и значителни кражби стават посред бял ден, “по пладне”!

Крадат всички - от циганина до депутата, министъра и президента. Но и тук има добре изразена закономерност - колкото по-незначителен е човечецът, толкова по-дребна е кражбата му и обратно. По обема на откраднатото можеш безпогрешно да определииш кой каква позиция заема в обществената йерархия - по кражбите ще ги познаеш! Не прилича на политик, министър или депутат да се занимават с дребни и кокошкарски кражби. Обидно е някак! На тях по им приляга да вършат големи золуми, крупни кражби и далавери. Последните години след приемането ни в Европейския съюз апетитите на българските крадци пораснаха. На тях не им стига само България, затова започнаха да крадат и Европа. Докъде ли ще стигнат?
Някой ще попита: “А къде е Прокуратурата и съдебната власт? Не вижда ли тя какво става?”. Как да не вижда - тя действа светкавично! Ако някой открадне капак от шахта, кокошка или нещо подобно, той начаса е разкрит и осъден! С хиляди са тези дела... Друго е обаче, когато едра акула открадне милиони, заводи, планини и прочие... Сложно е, трябва да се докаже, да се намерят свидетели. Освен това адвокатите са много болни, виновниците още по-болни и трябват десетилетия и дори векове истината да възтържествува и да се получи възмездието. Тях поколенията и Бог ще ги съди...
По време на избори в България се наблюдава срамен феномен - държавните мъже, които дотогава са били на власт и са крали, крали, та а се ояли и осрали, с всички средства се стремят да останат на власт, а нови гладни, алчни и нагли лумпени, мутри и престъпници, наречени “политици”, се стремят да ги бутнат, та да седнат и те на държавната софра и да крадат, крадат, крадат... На това в България му викат Избори. Всъщност сменят се едни крадци с други, а народът гласува ли, гласува...
В нашата мила Родина се краде всичко: тоалетна и друга хартия и всякакви метални отпадъци за вторични суровини, автомобили и животни. Крадат се текстове на песни, както и цели худжествени произведения и картини. Крадат се идеи и изборни гласове. Крадат се исторически и археологически ценности. Откраднаха даже и Паисиевата “История славанобългарска”!
Крадат се човешки органи за присаждане, неродени и родени деца за осиновяване, момичета за проституция, моми за булки и зрели хора за откуп!
Крадат се апартаменти, заводи, летища, мостове, язовири, електростанции и ТКЗС-та, казарми и военно-промишленият компекс. Крадат се посевите в полето, парите в банките, дървеният материал в горите! Крадат се даже планини, гори и градове!
Може би не е далеч денят, когато една сутрин ще се събудим и държавата ни няма да я има - някой ще я е продал, ипотекирал или направо откраднал...
Но засега държавата България е уникална: всички крадат поголовно и въпреки това в нея все още има нещо за крадене. Явно Бог ни е дарил с много благини! Докога ли?
д-р Любомир Крантев

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България