Велинград - online - Ще оцелее ли българският народ през ХХI век? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Ще оцелее ли българският народ през ХХI век?
Публикувано 2009-06-30 06:43:09 от Темпо

Така е озаглавено издание на БАН, с участието на 24 учени от различните институти на Академията. И аз си задавам този въпрос, като размишлявам над резултата от евроизбора и наблюдавам предизборната битка в парламентарните ни избори.
37 % активност на избирателите във Велинград, срещу 55 % в кметствата. На пръв поглед се оказва, че хората от кметствата са с по-висока политическа култура и гражданска зрелост. Но дали е така? По Тошово време всички гласувахме, за да достигнем заветните 99 %, но дали това беше израз на свободна воля и личен избор? Натрупаха се доста факти, че значителната активност в полза на ДПС е следствие на психологичен, верски и административен натиск, подплатен с парични премии от ограбените държавен резерв, фондове, проекти. А на въздържалите се от гласуване в града е безразлично май дали България ще просъществува в XXI век или ще изчезне.

Бяхме се събрали на площада в Чепино, за среща с кандидати от листата на Синята коалиция. Пред нас спря луксозен автобус на ДПС с мъже и жени, участвали в предизборна среща. Като разбраха кои сме и какви сме, една от жените се закани: “Ще ви турим чалми на главите, да знаете!” А мъж добави: “Където е текло вода, пак ще тече!” Демек, където е било турско, пак ще бъде!
Ето ви я приложена на местна почва неоосманистката доктрина за хегемония на днешна Турция над земите на бившата турска империя. Един от лидерите на неоосманизма е днес външен министър на Турция, където се учат да управляват млади кадри на ДПС. Ето ви го и резултатът от прословутия “етнически модел” на Ахмед Доган, поддържан и защитаван от БСП. Познат ви е предизборният плакат, поръчан от тази партия, на който зад широките рамене на Бойко Борисов наднича мрачната физиономия на Иван Костов с надпис: “Който гласува за Борисов, получава Костов!” Бърз и находчив в реакциите си, столичният кмет отвърна: “Предпочитам сто пъти Костов, отколкото Доган да ми е началник”. Фразата бе подхваната в интернет-форумите и допълнена: “Който гласува за Станишев, получава Доган”.
Критикувал съм в спомените си и първото правителство на СДС с министър на финансите Костов, и второто с премиер Костов. Но злостната клеветническа кампания срещу него премина всяка граница, вече омръзна и заработи в негова полза. Ще си послужа с един от многобройните примери – неговата пенсионна реформа. Костов ощетил пенсионерите и ги обрекъл на мизерия. Ето какво заяви по телевизията и в печата най-компетентният човек в тази област доцент Петър Христосков, директор на НОИ от 2000 до 2009 г.: “Под управлението на ОДС средната пенсия се увеличи 2.5 пъти, прибави се и вдовишката пенсия. Да не говорим за покупателната стойност на пенсионерското левче през Виденовата криза и при Костовото правителство. За да се задържи на власт, БСП манипулира безогледно възрастните хора. Като е толкова лоша пенсионната формула, въведена от Костов, защо не я смениха досега?” Най-сетне стана безпощадно ясно кой и какъв беше в СДС. Агентурната мрежа на ДС бе проникнала до висшите етажи на коалицията, а после и на партията СДС. Разобличи се сама и подривната група, внедрена от функционери на ДПС, опитала се да блокира участието на партията в изборите. Съчетала политическия и държавнически опит на старите кадри с енергията и волята на младото попълнение, Синята коалиция се представи добре на евроизборите, с изгледи да го направи още по-добре на предстоящите парламентарни.
Твърдят упорито, че тройната коалиция нямала алтернатива. Има такава и тя е в партиите, членки на Европейската народна партия: Герб, Синята коалиция на СДС, ДСБ, Обединените земеделци, БСДП и РДП, подкрепени от партия Гергьовден и БНД. Водеща сила в Европарламента е ЕНП. Няма нищо по-естествено от това България да заеме своето място в тази общност с ново парламентарно мнозинство и ново правителство на промяната, което да спре провала на европейското ни членство, на който сме свидетели. Трябва да заработи най-сетне инстиктът за самосъхранение на нацията, за да оцелеем в тия кръстопътни и взривоопасни Балкани. Но има една партия, в която този инстинкт е генетично закърнял. Спомнете си за пролетарския интернационализъм на БКП, партията майка, и директивата на Коминтерна за македонска и тракийска народност в пределите на България, наред с българската. Възмутителна бе жестоката разправа с родинското движение на българите мохамедани в Родопите след Девети. Как ще спреш една партия, помакедончила чисти българи в Пиринския край, да не посегне по-късно върху човешките права на верски и етнически общности в страната ни. И да опозори България, която спаси своите евреи от нацистките концлагери на смъртта? Това са престъпни деяния, които онеправданите и унизени наши съотечественици не могат да забравят и да простят до ден днешен. И в своята наивност се уповават днес на някакъв си Ахмед Доган, а не на българската конституция и на железните либерални принципи на 500-милионния Европейски съюз. Този съюз, в който стотици хиляди мюсюлмански бежанци, побягнали от деспотичните свои режими, намират убежище, препитание, права и свободи. В БСП има все още свестни хора, достойни за уважение. Но в днешния критичен момент само един от тях, историкът проф. Божидар Димитров, набра кураж и напусна партията си. “ДПС е едно сборище от азиатско-феодален тип – заяви той. – То ще завлече БСП в гроба”. Ще добавя – и България, ако го позволим.
Първият политик, който съзря заплахата, беше Иван Костов. “ДПС е проклятие за България!” – тия негови думи се помнят. Как се държи Станишев в тази ситуация? Подмилква се и прави теманета на “стратегическия си партньор”. Мълчи и се прави на разсеян и президентът ни, якорудският зет Първанов. Не знае ли той какво вършат в Якорудско кърсердарите на Доган? Ако не знае, да прочете книгата на Живко Сахатчиев “Второто потурчване на Якоруда”. Дума не обелва и Георги Пирински, председателят на Народното събрание, депутат от Пазарджишкия избирателен район. Такова унижение българската държавност преживява за първи път от Освобождението насам. Как след всичко това да не стигнеш до извода, че БКП и отрочето й БСП са обречени на родоотстъпничество по рождение.
Обръщам се към съмишлениците, с които тръгнахме в началото да градим демокрацията у нас. Към ония, които съхраниха в себе си чистотата и идеализма на първия демократичен порив. Преживели горчивини, заблуди, разочарования, разпилени в различни посоки, нека се завърнем като блудния син в бащиния дом на Синята коалиция, посрещнати с прошка и благословия.
Не сме сами. Не ще се предадем. България ще пребъде!
д-р Александър Попов

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай