Велинград - online - “Ракитово - европейски център на спорта” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Ракитово - европейски център на спорта”
Публикувано 2009-07-07 07:59:50 от Темпо

Това пожела олимпийският шампион по борба Йордан Биков при откриването на XIV Държавни игри на спортистите от малките селища Ракитово - Костандово’2009. Официални гости на стадиона в Ракитово на 3 юли бяха: Стоян Караиванов - председател на БАСС, който взе дейно участие в организацията; Ангел Чакъров - зам.-министър на извънредните ситуации и член на БАСС; Г. Мърков - представител на Спортния тотализатор и Ст. Хранов - председател на УС на СК “Левски” София. Всички те изказаха задоволство от предоставената спортна база и пожелаха успех на отборите от Доспат, Костенец, Маноле, Попанци, Ихтиман, Белозем и двата ракитовски отбора, състезатели на СК “Левски” Ракитово. Г-н Чакъров връчи на домакините плакет, г-н Хранов - спортни екипи, а г-н Мърков - медали и дипломи.

Врид кметът на община Ракитово Момчил Арнаудов обяви игрите за открити и спомена с гордост, че ракитовските лекоатлети пет пъти са били шампиони в тези състезания благодарение на добрата треньорска работа на председателя на СК “Левски” Ракитово Тодор Тодоров и Таня Пейчинова, чийто момичета 7 пъти са печелили златните медали. Лекоатлетите на г-н Тодоров участват на игрите за първи път през 1998 г. в Стара Загора и неговият възпитаник Петко Ламбрев тогава поставя рекорд на скок височина. През годините спечелените медали са над 150. Кметът благодари на учителите по физическа култура и спорт Катя Пелева, Величка Ташева и Стефан Сергев за приноса им в развитието на спорта сред младите в общината. С признателност той отбеляза имената на спонсорите: Международен панаир Пловдив, “Булгартабак Холдинг” АД, “Градус” ООД Панагюрище, Корпоративна банка, МЗХ, ЕР - София, ДЛС “Ихтиман”, ДАМС,БФС, спортни федерации и кметствата Ракитово и Костандово.
Игрите стартираха с лека атлетика с участието на Момино, Попинци, Ихтиман и Ракитово. Девойките от Ракитово с треньор Таня Пейчинова за осми път спечелиха шампионската титла. Второ и трето място записаха Маноле и Ихтиман. При момчетата първи са Маноле, следвани от Ракитово и Попинци. Победителите получиха награди, а купата за перспективен млад състезател по лека атлетика бе спечелена от Елизабет Машова от Ихтиман.
В събота се играха и футболните срещи между Белозем, Ракитово, Ксотенец и Доспат. Спортният празник не мина без сигнали за нередности в документацията на участниците. В стартовете и в леката атлетика, и във футбола се появиха съмнения, че има неправилно картотекирани и такива състезатели, които са от по-горни възрастови групи. Комендантът на игрите Тодор Тодоров подаде контестации пред главния съдия Петър Мильотев. За “Темпо” г-н Стоян Караиванов заяви, че за съжаление винаги при игри с деца се случват подобни неща. Още за игрите - в следващия брой.
Невена Павлова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай