Велинград - online - Внукът на Манол Чолев стигна до остров Ливингстън 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Внукът на Манол Чолев стигна до остров Ливингстън
Публикувано 2009-07-07 08:14:38 от Темпо

Кръвта вода не става - правилото важи в пълна сила за Атанас Абаджиев. Той е внук на Манол Чолев и е наследил от именития си дядо любовта към природата, туризма, движението.
В момента Атанас Абаджиев живее в Канада. Занимава се с алпинизъм и тази му страст преди месеци го е отвела на някои от най-интересните и опасни точки на земното кълбо.

През януари 2009 г. е направил няколко трудни изкачвания на скалните монументи в Торес дел Пайн. Мястото е истинско предизвикателство за любителите на скалното катерене и на всички емоции на “вертикалния свят”. Атанас Абаджиев е извършил 3-дневни изкачвания извън програмата и е запечатил най-интересните моменти на снимки.
Явно и в далечна Канада българското го тегли, макар и в неочаквана посока - включва се в експедицията до остров Ливингстън, където от 1988 г. е българската арктическа база “Св. Климент Охридски”. Остров Ливингстън е прочут като едно от най-негостоприемните места в Западна Антарктика заради климата си. Много от посетилите тези географски ширини смятат, че на Ливингстън е най-лошото време в света заради честите виелици и т.нар. “бяло заслепяване”. На фотосите на Атанас Абаджиев обаче са запечатани суровата красота на острова и чара на неговите постоянни обитатели - тюлени и пингвини.
Снимките получихме от роднини на Атанас Абаджиев, които с нетърпение го чакат това лято да си дойде във Велинград и да разкаже още за своите пътешествия. Кръвта вода не става - Манол Чолев има своя наследник по туристическите пътеки.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води