Велинград - online - Избраха Момчил Арнаудов за врид кмет на Ракитово 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Избраха Момчил Арнаудов за врид кмет на Ракитово
Публикувано 2009-07-07 08:33:07 от Темпо

Един от мотивите за отстраняването на Г. Попчев от председателското място беше “не състави комисия за изработване, изменение и допълнение на правилника, а буквално го преписа от Общински съвет - Велинград”. На настоящето заседание 9 общински съветници внесоха предложение за изменения и допълнения в правилника по отношение правомощията на председателя и двамата му заместници. Ежемесечното възнаграждение на председателя е в размер на 100%, а на първия зам.-председател в размер на 60% от възнаграждението на кмета на общината. Решено бе съставянето на оперативно бюро като консултативен орган, привличане на експерти в постоянните комисии, заплатени от бюджета на ОбС, 5-дневен срок за изпращане на материалите за редовните и 3-дневен за извънредните заседания и др.

На 30 юни новоизбраният председател на Общински съвет - Ракитово Никола Бързанов свика извънредно заседание по 6 точки, важни за работата на общината. Съветниците подкрепиха кандидатстването на общината по Програмата за развитие на селските райони с проектопредложение за рехабилитация на обществени зелени лощи - паркове и детски площадки и доставка на оборудване и съоръжения за тях. Обсъди се и проблемът с хода на лесоустройствените работи на територията на ДЛС “Ракитово”, сигнал за които подаде директорът на стопанството инж. Валентин Мечев. Той сигнализира, че при устройството на територията около местността Цигов чарк са констатирани промени на границите на държавния горски фонд, която е неприемлива и не почива на никаква нормативна база. Инж. Мечев информира за действията на РДГ - Пазарджик по въпроса и поиска съдействие от Общинския съвет. Съветниците гласуваха комисия, която да работи по проблема.
На финала на сесията последва избор на временно изпълняващ длъжността (врид) кмет на общината. Предложенията бяха три. С. Клашнов предложи кандидатурата на А. Кожухаров, но той си направи самоотвод. Г-н Мацанов предложи другия зам.-кмет Б. Катранджиев, но печеливш се оказа третият - М. Арнаудов, за когото гласуваха 10 съветници и 6 се въздържаха.
И така врид кметът на община Ракитово е Момчил Бенчов Арнаудов от Костандово, 31-годишен, женен, с две дъщери. На последните местни избори той бе кандидат-кмет от името на ДПС.
Невена Павлова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай