Велинград - online - Велинград се подготвя за голям празник на 7 юли 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинград се подготвя за голям празник на 7 юли
Публикувано 2009-07-07 08:37:24 от Темпо

7 юли 2009 г. е дата, която ще остане в историята на Велинград с официалното връчване на званието “СПА столица на Балканите”. Последното работно събиране на Инициативния комитет се проведе на 30 юни и в него се включи председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин. Той прогнозира голям интерес към празника с участието на 10 000 човека и повече от 40 медии. Велинград трябва да се представи отлично, защото ефектът от това ще се мултиплицира по 10, подчерта Благой Рагин.

Организаторите от общината и Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите отчетоха много проблеми заради съвпадението на подготовката с предизборната кампания и изборите. От “Еко Титан” обявиха, че влагат максимални усилия в почистването, но всеки ден събират и купища скъсани плакати. Много пари и работа са вложени и за озеленяване, а в същото време голяма част от цветята и храстите се крадат. От Областното пътно управление са обещали до 6 юли да направят нова маркировка по дефилето и да почистят пътния банкет от Чуката до Велинград. Общината също усилено асфалтира и подновява пътна маркировка.
Членовете на сдружението направиха разпределение за настаняването на официалните гости по хотели. Хотелиерите и ресторантьорите ще поемат още настаняването и банкета за духовите оркестри и мажоретните състави.
Програмата за празничния 7 юли вече е ясна. Тя ще започне с тържествена сесия на Общинския съвет, на която президентът на Световната хотелиерска асоциация IH&RA Гасан Айди ще бъде удостоен със званието “Почетен гражданин на Велинград”. Освен г-н Айди присъствието си са потвърдили още официални гости и делегации от Сърбия, Косово, Египет, Черна гора, Баден - Австрия, Държавната агенция по туризъм, БХРА, много медии. Президентът Георги Първанов, под чийто патронаж е събитието, не е потвърдил, че ще дойде във Велинград. Заради следизобрната ситуация липсват потвърждения и от страна на правителството.
На централния площад “Н. Гяуров” празникът ще бъде открит с изпълнения на духови оркестри и мажоретни състави. Ще бъде издигната още една сцена, като на съществуващата сцена ще са местата за ВИП-гостите. Водещ на вечерта, организирана от софийска агенция, ще бъде Камен Воденичаров. Сред участниците в програмата са “Тримата тенори”, Стоян и Елица, фолклорна формация “Елика”. Владиката на Смолян Антоний и църковен хор са поканени да извършат водосвет. По време на церемонията избраната за “Мис СПА на Балканите” Марина Паунова символично ще приеме приза “Велинград - СПА столица на Балканите”. Празничната програма ще завърши около полунощ, като включва и мащабни фойерверки и пироефекти.
Канал 3 ще предава церемонията директно от площада на Велинград. Очаква се и сериозно медийно отразяване, тъй като сред поканените са над 40 журналисти. На следващия ден те ще участват и в кръгла маса “без вратовръзки” по темата “Велинград - СПА столица на Балканите”.
Пълната програма за 7 юли и за тазгодишните Празници на културата можете да намерите в специалното ни издание “Велинград - СПА столица на Балканите”.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води