Велинград - online - Поздрав на председателя на ОбС-Велинград Мустафа Джамбаз 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Поздрав на председателя на ОбС-Велинград Мустафа Джамбаз
Публикувано 2009-07-07 08:46:32 от Темпо

Уважаеми дами и господа,
Скъпи съграждани,
В този светъл празничен ден имам честта да отправя най-сърдечни поздрави към всички Вас по случай Празника на Велинград и обявяването му за СПА- столица на Балканите!
Градът на Вела има своята 61-годишна история! През 1948 г. с IV-то постановление на Министерски съвет от заседание, проведено на 28 януари, селата Лъджене, Каменица и Чепино се обединяват в едно селище, което се провъзгласява за град под името ВЕЛИНГРАД!
Година, която пулсира с особено ярък ритъм в празничния и историческия календар на велинградчани. В тези празнични мигове нека изкажем заслужено признание за труда, волята и усилията на всички радетели, които честно и с плам в сърцата си са се борили за града на Вела - тези, които ни завещаха вярата, надеждата и оптимизма за градивно, добро и успешно развитие на града ни! Да помним и тачим предводителите и творците на Велинград! Да бъдем техни достойни следовници и продължители на заветите, които сме длъжни да оползотворим в интерес на велинградчани! Това, че всеки от нас е частица от райския кът, наречен Велинград, е достатъчно основание за високо гражданско самочувствие, повод да гледаме по-уверено напред, да чертаем по-амбициозно перспективите пред Нашия град и с гордо вдигнати чела да приемаме новите предизвикателства, доказвайки, че градът на Вела има не само достойно минало, но и добро бъдеще! Със сила и упоритост градът ни трябва да върви напред и нагоре, да се развива стабилно и устойчиво, утвърждавайки се като желано място за инвестиции и живот. За да осъществим това, всички ние трябва да бъдем настойчиви, последователни, обединени и устремени в идеите си! Велинград има природа, има история, но Велинград има преди всичко хора – достойни, умни, талантливи и борбени жители на града и общината, които могат и са готови да вложат цялата си енергия за покоряването на по-добри хоризонти! Гражданите на Велинград и стопани на тази прекрасна земя са най-голямото богатство и най-голямата гаранция за доброто бъдеще! Разбира се, ние имаме най-голямото щастие на земята да сме родени и да живеем тук, в сърцето на Родопите - в този благословен и вечен райски кът, с чистия въздух и яркото слънце, с кристалните минерални извори и дивните, вечно зелени борови гори, които ''миришат на младост''! Има хубост, пред която наистина немеем и безмълвно правим своя мъничък човешки поклон пред великата Природа. А когато тази удивителна красота е наша, ние се чувстваме призвани да я покажем пред целия свят! Велинградската природа е уникална – от нея лъха живот, тя омайва и омагьосва - тази красота заслужава да слави България! Това е Велинград – SPA столицата на България и Балканите! Тук е мястото да изкажа своите топли поздравления към хората, които ни удостоиха с това високо звание и към тези, които усърдно работиха, за да може днес Велинград гордо да се нарече SPA столица на България и Балканите! Нека мъдро и грижовно управляваме природните ресурси и като добри стопани на своя дом да защитаваме това, което ни е дадено свише, изразявайки синовно преклонение пред тази благодат!
Нека в днешния ден си пожелаем здравето и късметът да бъдат наши спътници, а сърцето и умът - наши съветници! Да си пожелаем достойно бъдеще за Община Велинград, пазейки вярата в утрешния ден и носейки ясното съзнание, че просперитетът е в нашите ръце! Бих искал да изразя своите благопожелания към всички Вас и да Ви пожелая мир, здраве, благоденствие и оптимизъм!
Бъдете щастливи, честит празник и за много години!
Председател на ОбС-Велинград: Мустафа Джамбаз

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай