Велинград - online - ФК “Чепинец” пред разпад 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ФК “Чепинец” пред разпад
Публикувано 2009-07-14 08:07:12 от Темпо

ФК “Чепинец” е изправен пред сериозната опасност да се разпадне и да не започне новия шампионат в Югозападна В група. Това съобщиха отговорни фактори в клуба начело с треньора Димитър Муртин, който изказа открито своите опасения, че предвид тежките проблеми, които стоят пред клуба, има вероятност отборът да не започне мачовете от сезон 2009-2010 или да започне, но да се превърне в боксова круша за останалите отбори в групата. “В момента никой не ни брои за живи, правим някакви жалки опити да съществуваме”, бяха първите думи на треньора при първия сбор на тима, който се състоя на 10 юли, петък, на Централния минерален плаж. Доказателство за неговите думи бяха и едва четиримата играчи, които се явиха на това първо събиране преди началото на подготовката. Като основни причини за незавидното състояние на тима треньорът обяви неизплатените премии към някои от играчите в отбора, липсата на организация от страна на ръководството, липсата на терен и манталитетът на някои от играчите, които се отнасят несериозно към подготовката. Поддържан от своя помощник Благо Муртин, старши треньорът обяви още, че се надява Управителният съвет съвсем скоро да вземе мерки за подобряване на ситуацията и да отреагира по най-бързия начин на основните проблеми, които биха могли да попречат на отбора да проведе нормална подготовка и да не става за смях по терените на Югозападна България през есента, както се случи в прeдишните две години. Междувременно неговите думи и искания бяха подкрепени от председателя на клуба Христо Илинов, който депозира в общината Декларация от страна на футболния клуб, чийто пълен текст публикуваме.

Извън организационните проблеми Димитър Муртин заяви, че при решаване на въпроса с бюджета и неизплатените премии, отборът има готовност да привлече нови 6-7 играчи извън Велинград, тъй като броят на местните няма да бъде достатъчен за сформиране на необходимата група от 20 футболисти. Сред споменатите нови имена, които евентуално ще заиграят в “Чепинец”, се спомена това на централния защитник Иво Савов, играл за отбора на “Шумен” през изминалия сезон, а също и двама вратари от Пловдив и Якоруда. Ще се водят преговори и за оставането в тима на играчите от дурги градове, които носеха фланелката на тима и през миналия сезон. Със сигурност няма да се разчита обаче на Иво Николов и Румен Игнатов, които са свободни да си търсят други отбори. По време на първата част от предсезонната подготовка ще се наблегне на физическата подготовка на тима, а за после евентуално се предвижда и лагер на Юндола.
Темпо


Декларация от ръководството на ФК “Чепинец”
Уважаеми дами и господа, вече седми месец сме свидетели на безпрецедентната ситуация велинградските деца, юноши и мъжки представителен отбор на ФК “Чепинец” да нямат дори и елементарни условия за нормално протичане на учебно-тренировъчния процес и провеждането на официалните срещи на отделните гарнитури.
В своята 81-годишна история клубът не помни унижението и срама да остане без собствена спортна база. Сега е моментът да застанете пред велинградската общественост и да дадете категоричен отговор ще има ли футбол във Велинград или СПА-столицата на Балканите ще се превърне в столица на пълното разрушение на най-популярната игра. Призоваваме всички политически и обществени организации, гражданите и феновете на Велинград да подадат ръка на ФК “Чепинец” и проблемите, които вече няколко години със страшна сила обричат футбола в града на гибел.
Уважаеми 29 общински съветници, дойде времето, в което добрите пожелания трябва да бъдат заменени от конкретни решения за развитието на футболната игра във Велинград. При положение, че Градският стадион вече е в частни ръце, решение на проблема трябва да се търси в изграждането на нова общинска спортна база. Апелираме да подкрепите предложението на общинска администрация за учредяване право на строеж на ново спортно съоръжение за нуждите на спорта в града. Пред вас стоят не няколко листа хартия, а желанието и надеждите на цялата общественост във Велинград. Настояваме да бъде свикана по спешност извънредна сесия за решаване проблемите на футбола, която не търпи отлагане с оглед на започване на първенството на 16 август 2009 г.
Христо Илинов, председател на УС на ФК “Чепинец”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България