Велинград - online - Екскурзоводи опознават и представят родния край 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Екскурзоводи опознават и представят родния край
Публикувано 2009-07-14 08:41:17 от Темпо

Ръководството и учителският колектив на ПГИТ “Алеко Константинов” добре знаят, че екскурзоводството е основна част от добрия туризъм. И тъй като бъдещето на нашия град е в туризма, в гимназията има нова специалност “Екскурзоводство”. Всъщност началото е издаването на книгата “55 велинградски рецепти” под ръководството на инж. Т. Ланджова, на “Туристически пътеводител на Велинград” и възстановяването на Слънчевия часовник в двора на училището под ръководството на Снежана Похлупкова.

Бъдещите екскурзоводи - учениците от IXб клас с класен ръководител Елена Гергова-Еличина знаят, че да си екскурзовод е привлекателно, а да си добър екскурзовод е ангажиращо. Защото освен другите качества, които трябва да се притежават, е абсолютно задължително да се познава отлично всичко, което представлява забележителност. Затова с пълната подкрепа на учителката по история Фани Спасова класът започна един амбициозен проект “Опознавам и представям моя роден край”. Задачата е учениците лично да проучат и съберат сведения за материалната и духовна култура, както и за природните феномени на Велинград. Проектът предвижда и създаването на един нов кабинет по история и екскурзоводство, където да се съхраняват и представят събраните материали.
В първия етап бе извършена дейност по темите легенди за Велинград от времето на древността до османското робство и легенди и местен фолклор в обищина Велинград. Цялата изследователска и събирателска работа бъдещите екскурзоводи представиха пред ученици и преподаватели, като отделни части представиха и на чужд език.
Вторият етап на проекта е свързан с изучаване и работа по археологическите обекти в района, а както вече знаем на 20 юли започва работа международна студентска археологическа бригада на връх Острец. Добра причина бъдещите екскурзоводи от ПГИТ “Алеко Константинов”, а и не само те, да се включат в работата по разкопките.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води