Велинград - online - Ангел Даскалов сменя зам.-кметския пост за депутатски 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ангел Даскалов сменя зам.-кметския пост за депутатски
Публикувано 2009-07-14 09:05:12 от Темпо

В 13 МИР - Пазарджик: ГЕРБ печели 5 мандата, БСП и ДПС по два
Заместник-кметът на Община Велинград Ангел Даскалов от 14 юли е депутат в 41-то Народно събрание. Той е един от деветимата народни представители от 13 Многомандатен избирателен район - Пазарджик. Окончателното разпределение на мандатите в нашата област е 5 за ГЕРБ и по 2 мандата за БСП и ДПС, а Синята коалиция и Атака останаха без мандати.

Мажоритарния мандат печели кандидатът на ГЕРБ Иван Иванов. Той победи повече от убедително с 55 977 гласа кандидата на ДПС Рамадан Аталай, който събра два пъти по-малко - 27 006 гласа. Иван Иванов е от Пазарджик, собственик е на частна фирма за производство на дървени детски играчки, общински съветник, областен лидер на ГЕРБ.
От листата на ГЕРБ, за която гласуваха 62 423 избиратели в областта, в парламента влизат още четирима: Гинче Караминева - музикален педагог в читалище “Виделина”, общински съветник, член на женската организация на ГЕРБ; Никола Белишки от Панагюрище, началник отдел в “Асарел Медет”, организационен областен секретар на партията; д-р Красимира Симеонова, стоматолог, общински лидер на ГЕРБ в Пещера; Ангел Даскалов - общински председател на ГЕРБ, заместник-кмет на Велинград, а преди това началник на Районното полицейско управление в града.
С 27 629 гласа Коалиция за България успя да удържи второто място в 13 МИР - Пазарджик. Гласувалите за червената листа изпращат за пореден път в новия парламент досегашния председател на 40-то Народно събрание Георги Пирински. Влиза и вторият в листата Георги Петърнейчев, който в предишния мандат беше заместник-министър на транспорта, а след това областен управител.
За първи път ДПС постига резултат от 27 283 гласа и има двама депутати от нашата област - Делян Пеевски и Искра Михайлова, които в правителството на тройната коалиция бяха заместник-министри съответно на извънредните ситуации и на регионалното развитие. Резултатите от парламентарния вот ще донесат промени и в община Велинград. Най-вероятно на освободения от Ангел Даскалов зам.-кметски пост ще седне човек от ГЕРБ. Велинградската структура на партията ще се бори и за позиции в държавните институции на областно ниво.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България