Велинград - online - Гасан Аиди - новият почетен граждани на Велинград: Ще бъда посланик на Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Гасан Аиди - новият почетен граждани на Велинград: Ще бъда посланик на Велинград
Публикувано 2009-07-14 09:08:55 от Темпо

Президентът на Световната организация на хотелиерите IH&RA (ИХРА) г-н Гасан Аиди на 7 юли бе удостоен със званието “Почетен гражданин на Велинград”. В голямата зала на общината в присъствието на множество официални гости председателят на Общинския съвет Мустафа Джамбаз връчи отличието на г-н Аиди.
Гостът благодари за високата чест със слово, което прикова вниманието на присъстващите. Той изтъкна, че общото между ИХРА и Велинград е възрастта от 61 години.
Изрази възхищение от древната история на България и нашия принос за разпространение на азбуката, литературата и културата на Балканите и в Източна Европа. Пътуването му из страната, в която е видял толкова много столици (Варна - морска столица, Велико Търново - столица на културния туризъм, Казанлък - столица на цветята и т.н.) му помогнало да разбере защо българите казват “Мила Родино, ти си земен рай”. Г-н Аиди и неговото семейство поддържат връзки с България от 1990 г., помогнали са за обновяване на иконна галерия в София, закупули са 10 български коне за един от кънтри-клубовете си. Неговата оценка е, че в сравнение с 1990 г. днес България е различна, макар че има да извърви още дълъг път и самият той е готов да помага. “Съединението прави силата. Да живеят България и Балканите - сърцето на Европа! Благодаря!” - тези думи, казани от г-н Аиди на български, истински развълнуваха хората в залата.
По време на концерта на площада кметът Иван Лебанов връчи на Гасан Аиди почетен приз, а гостът още веднъж, пред цялото множество, обеща, че ще бъде посланик на Велинград във Вашингтон, където е съсредоточена голяма част от бизнеса му (г-н Аиди е собственик на близо 50 хотела в различни държави).
На следващия ден журналистите попитаха Г. Аиди какъв е личеният му ангажимент към града, който го направи свой почетен гражданин, а той отговори: “Първо трябва да опозная Велинград, където бях само 48 часа, но видях, че има много ресурси. Следващата година може да докарам Борда на директорите на ИХРА във Велинград и да направя пред тях промоция на този красив град. Може да помисля за построяването на малки хотели, които да ползват нашия опит от Франция в областта на СПА”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води