Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.07.09 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.07.09
Публикувано 2009-07-14 09:17:01 от Темпо

Велинградските празници на културата започнаха на 7 юли и ще продължат до 18 юли. Всяка вечер на площад “Н. Гяуров”, в галерията, на читалищните сцени за велинградчани и гостите на Велинград има поредица от интересни културни изяви.
РЕШЕНИЯ Единствените залози за извънредната сесия на Общинския съвет на 8 юли бяха за колко минути мнозинството ще прегласува върнатите от кмета Иван Лебанов 4 решения. Потвърждаването на решенията отне десетина минути, като 16 съветници от ДПС, БЗНС и ВМРО гласуваха с пълно единодушие.

УДАВЕН 29-годишният Алип М. Джамбазов от с. Кръстава се удави във водоем на 8 юли. След сигнал за изчезването му е започнала издирвателна операция с участието на около 300 човека от селото, полиция и водолази от Гражданска защита - Пловдив. Мъжът е имал психически проблеми и ден преди това е казал на майка си, че ще се удави.

ВОДА От “ВКТВ” съобщиха за в. “Темпо”, че замътнеността на водата се дължи на ежедневните дъждове. Кални наноси са задръстили пречиствателните филтри. Започнало е почистване на филтрите и до няколко дни се очаква водата да се избистри. Всеки ден се изследват контролни проби и според ръководството на общинската фирма водата е годна за пиене.

ПОРОИ Силните дъждове изровиха настилки и събориха канавки по много от улиците и пътищата в селата от общината. Най-пострадали са участъци от улици в Драгиново, пътят Грашево - Мечо корито, централната улица на Бирково. От МИС са извършени огледи и е организирано почистване.

БИЛБОРД На 10 юли община Велинград трябваше да проведе конкурс за отдаване на 6 билборда на различни места в курорта. Оказа се, че за момента никой не проявява интерес към поставянето на рекламни съоръжения и ще се чака дали ще се появят кандидати за резервната дата на конкурса.

КОПКА Георги Велев направи първа копка на нов цех за минерална вода и безалкохолни напитки в близост до съществуващия цех на “Акварекс” ООД. Водосвет в деня на св. Неделя отслужи отец Ангел, а бутилката шампанско за успеха на начинанието разби председателят на Общинския съвет Мустафа Джамбаз.

ЗЕЛЕН ДВОР ОДЗ “Слънчице” с директор Боряна Петричева спечели финансиране за проекта “Зелен двор”. С 3000 лева, осигурени от ПУДООС, от 1 до 17 юли ще бъдат поставени нови пейки и кошчета за смет, ще се засадят дръвчета, храсти и цветни алеи. Участници в проекта са самите деца, техните учители, помощник-възпитатели, родители, безработни по чл. 9 и доброволци. Целта е да се осигури здравословна, безопасна и естетична среда за децата.

БАНДЕРОЛИ При полицейска акция бяха иззети 581 кутии цигари без бандерол. Нарушителите са С. Х., 43 г., който продавал контрабандната стока в кафене в Чолаково и Р. Ш., 31 г., който въртял търговия в магазин за хранителни стоки в Света Петка.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола