Велинград - online - Дорково отново се стяга за фестивала на автентичния фолклор 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Дорково отново се стяга за фестивала на автентичния фолклор
Публикувано 2009-07-21 08:54:04 от Темпо

Традиция стана ежегодното провеждане на Международния фестивал за автентичен фолклор в с.Дорково, общ.Ракитово , обл.Пазарджик.
Поставяйки началото през 1996 година, настоятелството на читалище “Св.Св. Кирил и Методий” с.Дорково поема инициативата за провеждане на фестивал, който от регионално, премина през национално ниво и вече 11 години е на международно равнище. От 1999 год. е включен в международния календар на НС на ЦИОФФ – България. С подкрепата на кметство Дорково, Община Ракитово, Министерството на културата, фондации и местни фирми, фестивалът се провежда успешно и до днес, като всяка изминала година той се усъвършенства и разраства. Популярността му се увеличава, както сред българските фолклорни групи, така и сред международните.

През 1999 год. със съдействието на Фондация “Пътеки” – официален представител на България в ЦИОФФ, фестивалът прераства в международен. Основната цел на ръководството е да съхранява, подпомага и развива културно-историческите традиции и да обединява различните религиозни общности в Дорково и региона, като им предоставя възможност за изява на фестивала. Фестивалът е с продължителност пет дни – започва с посрещане и настаняване на международните групи, откриване на фестивалните дни, дефиле на групите от страната и чужбина и откриване на фестивалната програма, изяви на участниците, запознаване с природните забележителности и завършва с оценка, тържествено закриване на фестивала и изпращане на групите.
Досега в предходните фестивали са взели участие над 100 български групи и са гостували международни групи от Мексико, Унгария, Италия, Полша, САЩ, Корея, Венецуела, Испания, Гърция,Армения, Грузия, Сърбия и Македония. Сърдечно благодарим на всички, които подкрепят нашата родолюбива инициатива – ежегодното провеждане на този чудесен празник, за всеки настоящ и бъдещ дорковец и за гостите на събитието.
С уважение: Председател на орг. комитет на фестивала и кмет на с. Дорково – Николай Ковачев

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай