Велинград - online - “Полет” на 22 чувствителни сърца 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Полет” на 22 чувствителни сърца
Публикувано 2009-07-21 08:57:20 от Темпо

На 15 юни в Градската художествена галерия поетите от литературен кръг “Свободна мисъл” представиха своя първи поетичен сборник “Полет”. Срещата с изящното слово откри Надежда Герова на пианото. Ани Станкова със стих и с определенията “Поезията е висша еманация на словото” и “Поезията и музиката са двете страни на живота” даде началото на вълнуващата лирична среща.

Поетичният сборник “Полет”, посветен на обявяването на Велинград за СПА столица на Балканите и 60-годишнината от създаването на града ни, представи главният редактор на сайта “Открвения” Мая Попова, като отбеляза, че много от нашите поети са членове на сайта. Мария Табакова разказа 5-годишната история на литературен кръг “Свободна мисъл”, чиито членове продължават да са обединени от идеята да пишат и разговарят свободно, да насърчават младите хора да не се страхуват да изразяват мислите и идеите си.
В поетичния сборник “Полет” са събрани творбите на 22 автори и са си дали среща сърцата на 22 чувствителни, раними, обичащи и вярващи в доброто,любовта и България души. Зам.-кметът Валентина Цветанова в присъствието на зам.-кмета Исмет Бабучи и на директор “Образование и култура” Недялка Стефанова, както и на многото гости, за които залата на галерията се оказа малка, връчи на творците грамота и цветя от името на кмета на Общината Иван Лебанов.
Младата певица от Обединен детски комплекс Карина Неделчева, лауреат на конкурсите в Пазарджик и Несебър и младите надежди на Музикалното училище в Широка лъка Севделина и Гергана Комитски поздравиха поетите с песен. Цветя на създателите Литературен кръг “Свободна мисъл” Мария Табакова, Стойна Стоянова и Петър Пещерски подари от името на ОДК Велинград Юлиана Ковачева, а цвете за всеки дари Хотелски комплекс “Александрия”. На творците на Литературен кръг “Свободна мисъл” пожелаваме все да вървят “по Йовковата жица”, а на поетичен сборник “Полет” да лети и стига до сърцата на хората.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България