Велинград - online - Австрийска община търси контакти с Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Австрийска община търси контакти с Велинград
Публикувано 2009-07-21 09:10:49 от Темпо

Преди седмица кметът Иван Лебанов се срещна с делегацията от австрийския СПА курорт Баден, която беше гост на общината по повод обявяването на Велинград за СПА столица на Балканите. Броени дни след тази среща интерес за бъдещи контакти с община Велинград заявиха и от австрийския град Кертен. На 17 юли г-н Лебанов се срещна със заместник-кмета на Кертен г-н Йоханес Лайтнер.

Г-н Лайтнер е във Велинград със семейството си, идва за втори път и побърза да отбележи, че в сравнение с преди 5 години сега градът просто расте и се забелязва напредък. Той предаде поздрави от името на кмета на Кертен и разказа повече за тази федерална провинция, в която живеят близо 500 000 жители и част от населението е двуезично - говори и словенски. Самият г-н Лайтнер като заместник-кмет е началник на горската полиция и сподели много от австрийския опит по опазване на горското богатство. Общината има огромни права да налага глоби и да арестува нарушители, тя упражнява строг контрол да няма никакви незаконни дейности в горите, да не се изхвърлят отпадъци, грижи се за защитата на растенията и животните. В Кертен има два горски национални парка и 400 обекта в тях, които се наблюдават от общинската власт. Г-н Лебанов предложи на шега на госта да остане за една година във Велинград и да предаде своя опит, защото тук все още проблемите с нарушенията в горския фонд са големи.
Надяваме се повече австрийци да посетят Велинград и да помислим за общи проекти плюс обмен в сферата на културата и спорта, предложи кметът Лебанов. Той впечатли госта с отлично познаване на австрийските скиори алпийци от близкото минало, а г-н Лайтнер побърза да върне комплимента с думите, че българският национален отбор по футбол е по-добър от австрийския. Първата среща завърши с размяна на сувенири и с надежда, че контактите между двете общини ще продължат.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води