Велинград - online - Полицията засилва контрола по паркирането в центъра 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Полицията засилва контрола по паркирането в центъра
Публикувано 2009-07-21 09:13:46 от Темпо

РПУ - Велинград си поставя като основна задача засилване на пътния контрол по неправилното паркиране в центъра на курорта, съобщи главен инспектор Йордан Рогачев. През изтеклата седмица са наложени множество актове за неправилно паркиране по ул. “Юндола”, където общината изгради зона за паркиране откъм Културния дом и полицията стриктно ще следи да няма автомобили от другата страна на платното. Г-н Рогачев представи отчета на РПУ - Велинград за първото полугодие на 2009 г. Броят на регистирарните престъпления намалява, а разкриваемостта се увеличава, сочат данните: за 6-те месеца на 2009 г. са регистрирани 390 престъпление при 448 за същия период на 2008 г. и са разкрити 196 спрямо 176 за миналата година. Спад има и при пътно-транспортните произшествия - 68 спрямо 87. При катастрофи през 2009 г. има един убит, а през 2008 г. на полугодието са били трима.

По закона за движение по пътищата са регистрирани 1888 нарушения, 27 са случаите на дребно хулиганство, 187 са нарушенията на Наредба 1 на общината. Няма умишлени убийства, има 3 грабежа, като един от тях е разкрит. Кражбите са 92 при 133 през 2008 г. Намаляват и палежите - от 6 миналата година до 3 сега. По отношение на стопанските престъпления полицията е задържала общо 2144 кутии цигари без бандерол.
РПУ - Велинград е на първо място в Пазарджишка област по брой на образувани бързи (57) и незабавни (62) полицейски производства. Основната част от тях са за нарушения в горския фонд, шофиране след употреба на алкохол и от страна на неправоспособни водачи. За съжаление санкцията за водачи на МПС, които карат пияни, без книжка или с отнета такава за друго нарушение, обичайно е само пробация.
Като най-голям успех гл. инсп. Рогачев отчете факта, че щатът на РПУ - Велинград е запазен, като основната заслуга за това е на кмета на общината Иван Лебанов. За разлика от повечето полицейски управления в страната, във Велинград не само няма съкратени щатове, а са разкрити нови, а в момента тече конкурс за запълване на още 7 места.
Темпо

2 мотора и джип за полицаите
Джип “Лада Нива” и два мотора “BMW” са новата придобивка на РПУ - Велинград. Кметът Иван Лебанов връчи на 17 юли ключовете на полицаите със заръката, че в СПА столицата на Балканите нивото на сигурността на гражданите и гостите на курорта трябва да бъде високо. Той подчерта, че когато има синхрон между МВР, общината и полицейското управление, се случват добри неща. Нашата цел ще е като във филма “Опасен чар”, където Т. колев казваше “роднина - милиционер, роднина - милиционер”, в полицията във Велинград да стане “полицай - автомобил, полицай - автомобил”, пошегува се кметът. Жестът е поредното доказателство за огромната подкрепа на Община Велинград към РПУ, каза гл. инсп. Йордан Рогачев. Той съобщи, че новата техника ще ги подпомогне в значителна степен по време на туристическия сезон.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води