Велинград - online - Най-добрият приятел е съседът 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Най-добрият приятел е съседът
Публикувано 2009-07-21 09:16:23 от Темпо

Като потвърждение на поговорката, че най-добрият приятел е съседът, на 14 юли Велинград и гръцкияг град Аполония подписаха официално договор за побратимяване и сътрудничество. Кметът Иван Лебанов, който припомни народната мъдрост, каза още, че от дълги години България и Гърция са добри съседи, заедно са членове на ЕС и двата града ще задълбочат приятелските отношения. Той отбеляза, че договорът се подписва в знаменателно за Велинград време, когато се гордеем, че получихме приза “СПА столица на Балканите”. Кметът благодари на танцовия фолклорен състав на Аполония, че с концерта си вечерта на 13 юли придаде нов привкус на Велинградските празници на културата.

Г-н Алмалоглу Йоанидис, кмет на Аполония, се обърна към г-н Лебанов и неговите заместници с “приятели”. Той също подчерта, че като комшии трябва да продължим приятелството и сътрудничеството в областта на културата и спорта. “В сърцата ни ние вече сме побратими, можем да подпишем и на хартия”, каза г-н Йоанидис.
След като кметовете официално положиха подписите си под договора, гостите от Гърция поднесоха на кмета Лебанов кошница с техни традиционни продукти: маслини, вино, зехтин, халва, ракия и знамето на изключително колоритния танцовия ансамбъл. Г-н Лебанов подари на кмета и на председателя на Общинския съвет на Аполония кукли с български народни носии и рекламни материали за общината.
Ред е на велинградска делегация да отиде в Аполония, за да бъде подписан договорът за сътрудничество и там. След което документът ще се депозира и в ЕС, който насърчава включително и материално сътрудничеството между общини от различни държави.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола