Велинград - online - “Чепинец” без треньор, Муртин се отказа 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Чепинец” без треньор, Муртин се отказа
Публикувано 2009-07-27 21:05:35 от Темпо

От тази седмица отборът на ФК “Чепинец” е без треньор, след като настоящият треньорски екип в състав Димитър Муртин с помощници Благо и Иван Муртини подадоха оставки. Решението за тяхното напускане бе взето и обявено от самите тях още през миналата седмица, но до петък включително те продължиха да водят тренировките на тима. От понеделник обаче тримата вече не тренираха отбора. Така на прага на новото първенство кризата във велинградския футболен клуб се задълбочи. Ето какво сподели вече бившият наставник на тима Димитър Муртин за оставката и пробелмите около отбора:

За оставките и ситуацията в “Чепинец”
През последните пет години “Чепинец” първоначално игра в А областна група, след което влезе административно във В група. След това обаче вместо да бъде създадена подходяща организация и тимът да се установи като постоянен и силен участник в групата, на него му бяха необходими кански усилия, за да се спаси в последните дев години от изпадане. При този начин на работа естествено, че трябваше да се търси нов път, нещо да се промени. С тази цел приехме и да станем треньори на отбора, като основната ни цел бе да изградим боеспособен отбор, който да не крета по дъното на таблицата, а да се бори за челни позиции. За съжаление това не успя да се получи. Явно на някои хора им харесва първо “Чепинец” да страда и да бъде унижаван по терените на Югозапада, а после да се превръщат в герои, като го спасяват за един полусезон. За мен обаче подобно поведение е неприемливо, най-вече защото е много по-трудно да се работи в такава ситуация. Искахме да направим един нормален отбор, който да води нормална и навременна подготовка, но при условията, които са в момента, това не може да стане. А щом като не можем да променим системата, то по-добре да сме далеч от нея. Ясно е, че няма база, а и скоро няма да има, но тогава би могло да се наблегне на други неща като организация, подготовка...
За обвиненията, които неизменно ще последват след оставките
Зная, че сега доста “доброжелатели” ще ни обвинят, че се отказваме при първите трудности. Но това не е съвсем така, защото на практика най-трудно ни беше през януари и февруари, когато отборът бе на дъното, проблемите многобройни и изход почти не се виждаше. Още тогава можехме да кажем, че нищо не става и да оставим “Чепинец” да изпадне. Но не го направихме, напротив, работихме добре заедно с футболистите и успяхме да се спасим. Но сега като виждам, че нищо не се променя, не мисля, че има повече смисъл да се занимавам.
За причините според него, които са довели Чепинец” до това положение
На първо място е виновно ръководството на “Чепинец”, в което от 7 членове на Управителен съвет на практика работят само двама – Христо Илинов и Костадин Ачев. Не става по този начин – изобщо системата на работа тук е объркана, политиката, която се води, също не е удачна. Вижте какво става в малко село като Микрево – имат стабилен отбор, който гони високи цели, но община Струмяни е изградила сериозна система за работа и ето че резултатите не закъсняват . Подобно е положението и в други малки населени места, но с добра организация. За младите и местните играчи
От известно време насам търпя обвинения, че не желая да работя с местни момчета. Това обаче не отговаря на истината. Миналата година покрай по-опитните в състава много израснаха млади местни момчета като Илия Иванов, Аршинков, Пандев, Сюлейман...И моето мнение е, че при една добра организация в отбора тези състезатели могат да се превърнат в негов гръбнак съвсем скоро. Но сега, при тези условия, две седмици преди началото на първенството, ще бъде много трудно да се задържи миналогодишният състав. Ето вече трима основни футболисти водят подготовка с други отбори – Калпаков в “Локомотив” (Септември), Боновски и Бачев в “Кресна”. Вероятно и други ще последват техния път.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води