Велинград - online - Общините Ракитово и Батак - заедно 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общините Ракитово и Батак - заедно
Публикувано 2009-07-27 21:13:02 от Темпо

Проект “Опазване на глобално значимото разнообразие в ландшафта на Родопите 2004-2009”, известен като проект “Родопи”, е съвместна инициатива на Програмата на ООН за развитие (ПРООН) и Министерството на земеделието, финансирана от Глобалния екологичен фонд. Главната му цел е да помага на хората от Родопите за съхранят местната природа и да работят за икономическото, културното и социално развитие на региона.

Проект “Родопи” действа на територията на 44 общини и подпомага създаването на фокус групи, които в бъдеще могат да изпълняват ролята на местни инициативни групи от типа “Лидер”. Членове на фокус групите са представители на общинската власт и държавните структури по места, частния и неправителствения сектор, неформални местни лидери.
През 2008 г. общините Ракитово и Батак подадоха пред МЗ заявление за подпомагане в рамките на първата покана за набиране на предложения по Програмата за развитие на селските райони. Това предложение не бе одобрено и затова през май 2009 г. двете общини започнаха подготовка за ново кандидатстване. Проведе се работна среща за постигане на съгласие между двете общини да създадат обща територия по смисъла на Ос № 4 “Лидер”, за създаване на публично-частно партньорство (местна инициативна група) и разработване на стратегия за местно развитие.
След публикуване на втората покана за набиране на заявления на 20 юли в Ракитово последователно се състояха срещи между представители на местната власт, стопанския и нестопанския сектор от общините Ракитово и Батак за определяне на партньори в публично-частното партньорство (ПЧП). Това е важна стъпка за подготовката на проект и кандидатстване.
След срещите врид кметът Момчил Арнаудов предлага на Общински съвет - Ракитово да одобри участието на общината в създаването на ПЧП по Програмата за развитие на селските райони. Бъдещата местна инициативна група ще разработи стратегия за местното развитие в рамките на територия, която общваха целите територии на общините Ракитово и Батак. Трите организации, които ще формират ПЧП, са: Община Ракитово като представител на местната власт, “Деймос” ЕООД - Ракитово като представител на стопанския сектор и Туристическо дружество “Батьовци” - Батак като представител на нестопанския сектор.
Водеща организация по проекта ще бъде Община Ракитово с представител Златан Милев. За успешното му изпълние общината ще осигури помещение за офис, офис техника, оборотни финансови средства и всяка друга необходима подкрепа.
Невена Павлова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай