Велинград - online - Запасните се събраха на “Старина” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Запасните се събраха на “Старина”
Публикувано 2009-08-03 22:25:38 от Темпо

Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва - Велинград спази годишния си план за 2009 и организира автопоход до местността “Старина”. Местността е била изходен пункт на Балканската война през 1912 г., където е бил разположен 27-ми Чепински полк. В автопохода участваха 160 членове от всички дружества на общинската организация. Личният състав бе извозен от Велинград до “Старина” с транспорт - голяма колона от рейсове, джипове и леки коли.

Всички се настанихме на дивната и широка горска поляна, до студената вода на чешмата, съществувала тук още преди турското робство. Красота, която не може да се опише с думи. За да я почувстваш, трябва да си съпричастен с нея. Председателят на общинския съвет на СОСЗР о.з. полковник Даскалов откри сбора и предложи програмата за деня. О.з. капитан Боряна Стаева изнесе кратка и интересна беседа за участието на населението от Чепинското корито във войната, за сражението и победата на полка. Тя продължи със свой рецитал в памет на 27-ми Чепински полк.
След деловата част вокалният състав на дружество “Шипка” с музикален ръководител Румен Влахов изпълни патриотични и народни песни. Имаше разгърната лавка за бира и безалкохолни напитки, богат и вкусен обяд сред красивата природа. Сборът продължи до късно следобяд с песни, музика и танци. Гост на тържеството беше председателят на окръжния съвет на СОСЗР - Пазарджик о.з. полковник Кофоф.
В плана за 2009 г. предстои участие и в други походи до исторически места, напомнящи твърдината на българщината. Върнахме се в нашия слънчев град отпочинали и заредени с положителна енергия и с пожелания за нови срещи.
Боряна Стаева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води