Велинград - online - Продрум Димов гостува с “Попътни страници” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Продрум Димов гостува с “Попътни страници”
Публикувано 2009-08-03 22:35:33 от Темпо

На 29 юли в залата на Градската художествена галерия председателят на литературен клуб “Н.Й. Вапцаров” д-р Любен Атанасов откри срещата с Продрум Димов и неговата последна засега книга “Попътни страници”.

Представяйки автора, д-р Атанасов разказа, че Продрум Димов е роден в Лисичево, дългогодишен учител, журналист и писател,член на СБП. Той е авторът с най-многобройно творчество в Пазарджишка област, защото има издадени около 30 книги, 17 от които са за деца, 2 стихосбирки и останалите художествена документалистика, където всъщност е най-добър. Писал е за всички големи писатели. В последната му книга “Попътни страници” има 23 очерка, посветени на съвременни български интелектуалци: Валери Петров, Иван Динков, Матей Шопкин, Анжел Вагенщайн, Милена Цанева, Петър Караангов, Евтим Евтимов...
Ангел Горанов прочете откъси от рецензията на Наташа Манолова, озаглавена “Думи за Продрум Димов”, в която тя го определя като страстен радетел с твърда и устойчива гражданска позиция, а очерците в книгата са обогатени с повече поетичност и това ги прави приятни за четене.
Продрум Димов си пожела “Дай, Боже, да се събираме само по такива поводи” и изрази болката си по осквернения и забравен гроб на Никола Й. Вапцаров, както и от факта, че на 23 юли нито една българска телевизия “не обели две думи за поета, но ни заливаха с историите на Майкъл Джексън”. Авторът призова: “Да милеем за България, да се обединим в името на България и нейните духовни ценности и висоти!”.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай