Велинград - online - Писани яйца на Празника на млякото 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Писани яйца на Празника на млякото
Публикувано 2009-08-03 22:42:45 от Темпо

Майсторката на писани великденски яйца Даниела Цопанова се завърна от Празника на млякото в Разград. Въпреки невероятната жега от над 42 градуса, в края на миналата седмица традиционният празник събра над 100 участници от България, Унгария и Мароко.

Празникът на млякото съчетава в едно представянето на мляко и млечни продукти от най-добрите производители в бранша и участието на повече от 70 майстори на различни занаяти. Така посетителите имат възможността сред баките с айрян с надписи на различни производители, сред баници, курабийки и мед не само да дегустират различни вкуснотии, но и да научат много за народните занаяти.
Г-жа Цопанова даде отлична оценка за организацията от страна на община Разград. Оценката е заслужена и защото Празникът на млякото успява да привлече вниманието на децата и младежите от града. Те са обхванати в три летни центъра за извънкласна дейност, всеки със собствени отличителни знаци като униформи, шалове, значки. Всеки от майсторите на народни занаяти в рамките на участието си в празника обучава децата на своите умения. От своя страна децата се редуват при различните майстори и учат както да “пишат” яйца, така и да свирят на гъдулка.
Даниела Цопанова е била единствената майсторка на писани яйца и е показала традиционната за Чепинско техника на изписване с восък. И нищо, че в разгара на лятото Великден е далече - интересът от страна и на децата, и на по-възрастните българи и чуждестранни туристи е бил голям.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола