Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 03.07.09 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 03.07.09
Публикувано 2009-08-03 23:45:45 от Темпо

БОЛНИЦА Приет бе годишният финансов отчет за 2008 г. на общинската болница “МБАЛ-Велинград” и доклада на независимия одитор Орлин Бараков. Според председателя на Комисията по образование и здравеопазване Венко Бозев новият управелнски екип на болницата е поработил значително. Печалбата на “МБАЛ-Велинград” за 2008 г. е 108 000 лева срещу 45 000 лева за 2007 г., като приходите бележат ръст от 10%. Задълженията на болницата са около 1 113 000 лева, включително наложените запори, а отчетената загуба за минали периоди е 285 241 лева.


ГРАШЕВО Общината ще отпусне 14 300 лева на кметство Грашево за разплащане на разходи по програмата “От социални помощи към осигуряване на заетост”. Средствата трябва да се осигурят от собствени приходи.

АВАНС След дискусия Общинският съвет даде съгласие за издаване на запис на заповед във връзка с авансово плащане на 247 137 лева. Това е сумата, която общината трябва да плати авансово по проект “Укрепване на свлачищни процеси в община Велинград”. Проектът е спечелен по Оперативна програма “Регионално развитие” и според правилата на програмата общините заплащат 30% от общата стойност на финансирането авансово.

СЪРНИЦА 9360 лева се отпускат за издаване на технически паспорт за обект “Усвояване на туристическия потенциал с цел устойчиво развитие на общността на Сърница и региона чрез омдернизация и реконструкция на водоснабдителната и пътна инфраструктура”. По предложение на Златко Златанов бе решено парите да се осигурят от приходите от курортна такса, защото се влагат в туризма.

МАЛОМЕРНИ Одобрено бе съществуването на самостоятелни маломерни паралелки за учебната 2009/2010 г. в училищата в Пашово, Грашево, Медени поляни, Побит камък. Общата сума, с която общината ще трябва да дофинансира паралелките за месеците юли - декември 2009 г., е 82 427 лева. Сумата ще намалее при включване на ОУ “Н. Вапцаров” в Побит камък в списъка на защитените училища - тогава държавата ще поеме финансирането в размер на 31 703 лева. Съветниците гласуваха и самостоятелни полудневни групи, които ще работят в Цветино, Горно Бирково и Чолаково.

НАСЛЕДНИЦИ Приключиха над 10-годишните усилия на наследниците на Тоско Илинов. През 1998 г. при приватизацията на “Турсстрой-Юндола” община Велинград продаде и техен реституиран имот. След многократни молби от страна на наследниците на 30 юли Общинският съвет гласува общински имоти, с които ги обезщетява.

КАРА ТЕПЕ Общинският съвет потвърди решението си от 2007 г. за замяна на общински гори с обща площ 318 559 кв.м в местностите Брези и Краище с гори от държавен горски фонд на Кара тепе. Замяната решева въпроса за собствеността на земите в околовръстния полигон на вилната зона Кара тепе и затова бе подкрепена единодушно.

ПАРКИНГ С масово гласуване “въздържал се” съветниците не дадоха разрешение за обособяване на места за паркиране с обща площ 58 кв.м пред къщата за гости “Гергевана” на бул. “Вела Пеева”. Против паркинга на булеварда се изказа София Ключкова от ИК “Да поработим за Велинград”, която изрази и мнението на живущи в квартала.

ФОТОВОЛТАИЧНА По молба на “Дошев” ЕООД с представител Иван Дошев съветниците взеха решение за продажба на общински имот с площ 1.331 дка в местността “Благовото”. Земята ще се използва за разширение на площадков енергиен обект “Фотоволтаична централа с мощност 56,7 kW”, която ще произвежда електроенергия от слънцето.

СКАНДАЛ При гласуването на молба от Снежана Джиханова за попълване на кадастралния план с нов имот в кв. 414 Б се разгоря скандал между общинския съветник Борис Костов и началника на отдел “”КРЗП” Илко Николов. Г-н Костов настоя, че имотът е извън регулация и върху асфалтирана улица и обвини ОА в лъжа. Г-н Николов призова Б. Костов, след като си е върнал имотите, да не пречи на другите да си ги върнат и обяви, че вече се е наслушал на обвинения и затова ще даде съветника на прокурор. В крайна сметка молбата не бе удовлетворена.

НЦСР Председателят на Националния център за социална рехабилитация (НЦСР) Пламен Захариев отправи към Община Велинград молба за удължаване с нови 5 години на договора за наем от 2002 г., който е анексиран през 2005 г. Съветниците отхвърлиха молбата с мотив, че НЦСР е неправителствена, а не бюджетна организация и общината няма право да отдава помещения под наем безвъзмездно. Според Венко Бозев чрез безвъзмездното ползване досега общината е дарила на НЦСР около 40 000 лева, спестени от наема на помещението на бул. “Ал. Стамболийски”. Зам.-кметът В. Цветанова припомни на съветниците, че става въпрос за обслужване на хора с увреждания и сградата е пригодена за облекчен достъп, в съседство е Клубът на инвалида, партньорството между общината и НЦСР е много добро. Общинският съвет гласува за помещението да се проведе конкурс за възмездно ползване за 3 години.

КОНКУРСИ Общината ще отдаде под наем чрез публично оповестени конкурси няколко търговски обекта: павилион за обущарски услуги на ул. “Ивайло”, павилиони за продажба на закуски в училищата в Пашово, Драгиново и Велинград и магазин за ветеринарна аптека на Кооперативния пазар.

ДРАГИНОВО Гласувано бе общината да осигури от преизпълнение на собствените приходи 60 000 лева за изготвяне на проекти за реконструкция на канализационната и водопроводна мрежа в Драгиново.

АКВАРЕКС С 20 гласа “за” и 2 “въздържали се” съветници от различни политически групи разрешиха на “Акварекс” ООД промяна на плана на застрояване с ново застроително петно на един етаж.

МЕДЕНИ ПОЛЯНИ За да се пусне в експлатация новият 100-кубиков водоем на Медени поляни, общината ще трябва да даде 15 000 лева. Парите трябва да дойдат от преизпълнение на собствени приходи. В момента 900 човека в селото ползват 8-кубиков водоем.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води