Велинград - online - С надежда за чудо 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

С надежда за чудо
Публикувано 2009-08-11 09:32:41 от Темпо

Вечерта на 8 август църквата “Света Неделя” в Ракитово бе изпълнена с хора до краен предел. Вътре в храма и пред него се стекоха десетки вярващи - от невръстни деца до хора на преклонни години, мъже и жени не само от Ракитово, а и много велинградчани. Всички водени от надеждата за чудо, която донесе в Ракитово Пловдивския митрополит Николай - иконата “Света Богородица Одигитрия (Пътеводителка)”. Старинната икона от храма в Горни Воден, известна като “Златната ябълка”, е една от българските чудотворни икони, помогнала на много хора да се сдобият с рожба и давала упование и вяра на стотици люде през вековете. Тъй като иконата е изключително ценна, събитието се охраняваше от полиция.

Митрополит Николай, в цялото великолепие на одеждите и символите на своя сан, отслужи тържествена вечерня. Повече от час и половина в храма звучаха песнопенията на дошлите специално за случая духовници от Пловдив. В службата участваха и всички свещеници от църквите в Чепинското корито. “Няма по-голяма духовна радост от тази с душата и тялото си да се доближим до Пресветата Богодорица, която е нашият най-ревностен застъпник пред Бога”, каза отец Николай. Той пожела на вярващите търпение и смирение, за да изкачат своя ред да се преклонят пред иконата.
След службата множеството хора получи възможността да се докосне до свещената и чудотворна “Света Богородица Одигитрия” - прекрасна икона от 16-ти век с изключителен сребърен обков. В храма чакаха толкова хора, че буквално нямаше къде игла да падне. За да могат всички желаещи да се поклонят пред иконата, църквата остана отворена през цялата нощ. На сутринта в неделя митрополит Николай отслужи архиерейска тържествена литургия и още стотици хора получиха надежда за чудо от съприкосновението със “Златната ябълка”.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай