Велинград - online - Общината с антикризисни мерки за затягане на коланите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината с антикризисни мерки за затягане на коланите
Публикувано 2009-08-11 09:46:59 от Темпо

Общинският пресцентър съобщи, че на 5 август кметът Иван Лебанов е събрал на съвещание екип от специалисти от Общинска администрация, за да се обсъдят мерки за ограничаване на последствията от икономическата и финансова криза. Анализирано е свършеното до този момент, предприемането на нови мерки за увеличаване на приходите в общинската хазна и съответното намаляване на разходите.

Кметът е заявил, че строго се следи за намаляването на текущата издръжка. Вече са въведени и намалени лимитите на телефоните на общинските служители, сведени са до минимум и разходите за горива, командировки, транспортни разходи, консумативи и др. Ограничени са и представителните разходи. Осъществен е контрол при отчитането на измервателната апаратура за ел.енергия, вода, както и фактурирането на разходите.
Във връзка с повишаването на събираемостта на приходите ще се следи за своевременното плащане на данъците. Ще бъдат направени и проверки за съответствие между декларираните и платените от гражданите данъци и такси. За събирането на дължимите суми се изпращат покани за доброволно плащане. В случай на неизплащане на задълженията, длъжниците ще бъдат предадени на служителите на Агенцията за държавни вземания, които ще осъществят принудителното им събиране по съдебен път. Изготвен регистър на длъжниците, който ще бъде публично оповестен. Ще продължат да се съставят договори за ползването на тротоарни площи, както и за рекламна дейност, като прецизно ще се следи за тяхното спазване.
За да се увеличат приходите в общинската хазна, в случаи на съсобственост, общината ще предостави своя дял за закупуване. Друга мярка е да бъде отстъпено правото на строеж върху свободни общински терени в района на ромските квартали за ползване от гражданите, след участието им на търг или конкурс. По този начин от една страна постъпват средства в общинската хазана, а от друга се разрешава наболял социален проблем.
Ще бъдат предприети мерки по събирането на наеми от разположените на централни места в Сърница, Света Петка, Кръстава, Юндола и Драгиново сергии.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България