Велинград - online - Ден за песни и веселие на Юндола 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ден за песни и веселие на Юндола
Публикувано 2009-08-11 09:49:16 от Темпо

Курортът Юндола посрещна огромен брой гости на традицонния събор, който тази година се проведе на 9 август. Окосените ливади се превърнаха в паркинги за стотици автомобили, в пазари за десетки сергии и в място за похапване и веселие на хиляди хора. А поляната пред сцената до Ски училище “Лебанов” стана огромен дансинг, на който се завъртяха километрични хора. Кметът на Юндола Мехмед Местан каза, че е горд, че толкова хора са дошли тук, за да съхранят традицията и да се повеселят заедно. Кметът на община Велинград Иван Лебанов също подчерта, че Юндола пази връзката между фолклора и природата. Той цитира патриарха на българската литература Иван Вазов, написал за Юндола, че тук е усещал “неописуема драгост”. Съборът е, за да могат обикновените трудови хора поне за един ден да се повеселят, да отворят сърцата си, да се срещнат с приятели и да усетят топлото юндолско гостоприемство.

Сред официалните гости на празника бяха заместник-председателят на Народното събрание Георги Пирински от БСП, народният представител от ГЕРБ Ангел Даскалов, четиримата заместник-кметове на община Велинград Валентина Цветанова, Диана Кехайова, Георги Янчев и Исмет Бабучи, началникът на РПУ - Велинград Йордан Рогачев. По-късно към тях се присъединиха депутатът Рамдан Аталай и областният лидер на ДПС Ахмед Хаджийски, които закъсняха за откриването.
Веднага след официалната част започна веселата. Хората веднага се хванаха на хорото, а от сцената народният певец Иван Дяков зареди песен след песен, поздрав след поздрав. В концерта, продължил часове наред, се включи и фолклорният ансамбъл “Чепино”, а се очакваше да пристигнат и самодейци от селищата в общината.
Край сергиите и скарите алъш-веришът победи кризата, защото търговците бяха наблегнали на евтините стоки. Към дима от скарите се прибавиха и огньовете, които десетки хора запалиха по поляните.
В късния следобед се разиграха и обичайните борби с награда за победителя коч.И тази година те бяха организирани от доайените на класическата борба - носителят на три олимпийски медала Александър Томов и световният вицешампион Венко Цинцаров.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай