Велинград - online - Две съдилища с определения за “Спортни имоти и пазари” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Две съдилища с определения за “Спортни имоти и пазари”
Публикувано 2009-08-11 09:50:14 от Темпо

Битката за общинското предприятие “Спортни имоти и пазари”, закоято подробно разказахме преди седмица, продължава в съдебните зали.
Пазарджишкият административен съд (ПАС) спря с определение предварителното изпълнение на решението, което Общински съвет - Велинград гласува на 30 юли. Тогава съветниците задължиха кмета да отмени своите заповеди, с които освобождава от длъжността управител на “СИП” Анна Кнодарева и назначава Костадин Златев.
В текста на решението бе включено така нареченото “предварително изпълнение” и точно това даде повод на кмета Иван Лебанов да подаде жалба до съда. Според жалбата предварителното изпълнение е незаконосъобразно и немотивирано, тъй като не са налице предпоставки за подобна процедура. Съдът допусна жалбата и реши, че искайки предварително изпълнение, съветниците е трябвало да изложат мотиви в решението си. Според чл. 60 от АПК предварително изпълнение се налага, когато съществува опасност от увреждане здравето и живота на гражданите, за защита на особено важни държавни или обществени интереси, при трудно поправима вреда. От протокола на сесията обаче е видно, че подобни опасности не са налице в случая с освобождаването на управителя на “СИП”. Затова с дата 31 юли съдът отменя предварителното изпълнение на решението.
Седмица по-рано и Върховният административен съд се произнесе по друго решение, свързано със “СИП”. Върховните съдии потвърдиха определението, с което ПАС спря жалбата на областния управител Георги Петърнейчев и на Община Велинград срещу решение на Общинския съвет за преобразуване на общинското предприятие “Спортни имоти и пазари” в търговско дружество. Според съда жалбоподателят неправомерно е оспорил решението, с което се потвърждава първоначалното решение.
Пред преобразуването на “СИП” в търговско дружество, срещу което категорично се обявиха спортните клубове и много граждани, обаче остава една голяма въпросителна. Тя е дали в момента в Общинския съвет могат да бъдат събрани 20 гласа на съветници, за да преминат обекти като Плажа и Пазара от публична в частна общинска собственост - само така те могат да влязат в капитала на бъдещо търговско дружество.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води