Велинград - online - Митинг настоя за отваряне на Стадиона 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Митинг настоя за отваряне на Стадиона
Публикувано 2009-08-11 10:01:03 от Темпо

“Каналето”, фойерверки, музика и мажоретки - на 4 август 2002 година това бе част от пищната програма по случай откриването на изцяло обновения Градския стадион във Велинград. Пред близо 10 000 зрители тогавашният кмет Цветан Дафов обави, че е изпълнил едно от предизборните си обещания. Основният собственик в “Спорт Бееви” АД Фидел Беев преряза лентата, като от вълнение изпусна ножиците.

По ирония на съдбата 7 години по-късно, на 5 август 2009 година, картината е съвсем различна. Вратите на Стадиона са заключени, местният футболен отбор “Чепинец” няма нито къде да играе домакинските си срещи, нито къде да тренира. Вместо на Стадиона, радетелите да има футбол във Велинград са се събрали на митинг на централния площад. Съвсем не са 10 000 човека, напротив - малцина се отзоваха на поканата на организаторите от ФК “Чепинец” и Инициативния комитет “Да поработим за Велинград”. Сред дошлите на митинга са бивши и настоящи спортни деятели, треньори, любители на футбола, спортисти ветерани. Присъства кметът Иван Лебанов, но отсъства председателя на Общинския съвет Мустафа Джамбаз, който лично е поканен от организаторите. Отсъстват общинари, съветници, футболисти...
Митинга откри Филип Устабашиев, главен редактор на спортния сайт velsport24.com. Думите му “Днес футболът във Велинград няма собствен дом, няма стадион. Всички сме длъжни да направим всичко възможно, за да върнем старата слава и блясък на велинградския футбол. Като граждани трябва да застанем зад футболния клуб с 83-годишна история, през която са постигнати изключително значими успехи. Отборът е под угрозата да не започне първенството на 16 август, което би било най-големият провал в историята на футбола” бяха изпратени с аплодисменти.
От името на ИК “Да поработим за Велинград” София Ключкова прочете декларация, която официално е депозирана в Общинския съвет (текста публикуваме отделно). Тя попита как Велинград се помирява да го управляват общински съвети, които взимат решения, но не ги изпълняват. Призивът й бе незабавно да бъде изпълнено решение на Общинския съвет от 2006 г. за прекратяване на “Спорт Бееви” АД, защото заключените врати на Стадиона са гавра с децата и спортистите на Велинград. Настоя се за провеждане не на предложената от М. Джамбаз “кръгла маса”, а на извънредна сесия на Общинския съвет. “Топката е право при вас, г-н Лебанов”, каза София Ключкова.
Кметът Лебанов излезе на трибуната и се извини, че застава пред хората с голямо неудобство. Градът има много проблеми, много заложени от предишни управлния “бомби”. Няма такова чудо в света като частен стадион, каза кметът и определи създаването на търговското дружество преди 8 години като кражба. Лично благодари на треньора Димитър Муртин и неговите синове, че ФК “Чепинец” остана в групата. Като кмет не правя нито крачка назад, предприели сме мерки - писали сме на “Спорт Бееви” да отвори Стадиона, завел съм и съдебен иск, обяви Иван Лебанов. Към хората на площада той се обърна с думите “Малко сте, но сте силни!”.
В подкрепа на декларацията и на течащата в момента подписка, събрала вече над 1300 подписа, от трибуната се изказаха Невена Василева - дългогодишен служител във Физкултурното дружество “Чепинец” и Любка Зинкова от името на спортистите и туристите ветерани от клубовете “Здраве” и “Острец”.
Митингът приключи за тридесетина минути, чаканата извънредна сесия не се състоя. Но проблемът с ФК “Чепинец” остава и с наближаването на старта на първенството на 16 август ще ескалира.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай