Велинград - online - “Чепинец” без картотеки 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Чепинец” без картотеки
Публикувано 2009-08-18 08:47:47 от Темпо

ФК “Чепинец” не картотекира нито един свой футболист за новия сезон в Югозападна “В” група, което на практика означава, че тимът няма да участва в тазгодишния шампионат и от следващия сезон ще започне участие в най-долната дивизия, а именно – “Б” областна група.
До 17.30 часа в петък, когато беше последният срок за картотекиране, представител на отбора е изчаквал решение на клубоното и общинското ръководство за това ще има ли футбол във Велинград и е бил готов с общо 18 имена на играчи, които да бъдат картотекирани. След като обаче не е получил уверение от ръководителите за необходимото финансиране, си е тръгнал, без да заяви участие на отбора в започналия вече шампионат.

“Срам и позор за Велинград”, коментира Благо Муртин, който бе човекът, упълномощен от ръководството да картотекира състезателите в сградата на БФС. На практика около 3000 лева е сумата, която е трябвало да бъде внесена за картотекиране, като в нея се включват депозит, такса за картотекиране и глоби от миналия сезон. Липсата на гаранции от страна на общинско ръководство или на други спонсори обаче е попречила административното заявяване на ФК “Чепинец” за участие.
В по-мащабен план обаче проблемите пред клуба са много по-големи и те нееднократно са коментирани както във футболната общественост на Велинград, така и на страниците на вестник “Темпо”, а именно – липсата на стадион, където да се провеждат подготовката и официалните срещи, неяснотата около финансирането на клуба, организационни неуредици и т. н.
В крайна сметка ФК “Чепинец” фактически прекратява участието си в Югозападна “В” група и от сезон 2010 – 2011 ще трябва да започва от състава на “Б” областна група. Възможни са обаче и рокади в последния момент, които при добро стечение на обстоятелствата и най-вече яснота около спортната база и финансирането, могат в последния момент да спасят тима от това позорно прекратяване на участието си. Иначе още 2 клуба освен “Чепинец” се отказаха от участие, като става въпрос за отборите на ФК “Банско” (Добринище) и на “Пирин 2001” (Благоевград), с който „Чепинец” трябваше да играе в неделя. Групата може да напусне, но в посока професионалния футбол, и тимът на “Малеш” (Микрево), който в сряда ще играе бараж за влизане в “Б” група с тима на “Бдин” (Видин).
Така хаосът в Югозападна “В” група е пълен и неяснотите очевидно ще продължат и през следващата седмица. Ще успее ли “Чепинец” да намери „вратичка” в последния момент и да запази участието си в групата, ще стане ясно в следващите дни, когато са предвидени нови разговори с кмета Иван Лебанов и със собственика на Градския стадион - акционерното дружество “Спорт Бееви”. Доза оптимизъм включва и очакваната през настоящата седмица общинска сесия, където има голяма вероятност да се обсъжда и решава въпросът със съдбата на “Чепинец”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води