Велинград - online - Лятна надпревара за Купа “Сивен” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Лятна надпревара за Купа “Сивен”
Публикувано 2009-08-18 08:55:17 от Темпо

За четиринадесети път на 16 август се състоя оспорваната лятна надпревара за Купа “Сивен” в дисциплината изкачване с ролки свободен стил. По традиция международното състезание се проведе по 19-километровата отсечка Юндола - Белмекен, като съорганизатор беше Община Велинград.
На дистанциите 5, 9 и 19 километра се състезаваха представители на Русия, Украйна, Беларус и на българските клубове “Ал. Логистик”, “Елит - НСА”, “Славия”, Панагюрище, “Ком”, “Бояна”, “Рилски скиор” и СК “Атлас” - Велинград. Купа “Сивен” събра на старта състезатели от класата на световния шампион в биатлона Максим Чудов, световния шампион за младежи в ориентирането Андрей Ламов, най-талантливия ски бегач на България в последно време Веселин Цинзов - осми на Световното първенство по ски бягане във възрастовата група до 23 години, надеждата ни при жените Антония Григорова.

На практика тук бяха представители на националните отбори на Русия и България в три спорта - биатлон, ски бягане и ски ориентиране. Точно в това е уникалността на състезанието за Купа “Сивен” - то дава възможност на биатлонисти, ски бегачи и ориентировачи в реална състезателна обстановка да проверят нивото на беговата си подготовка и да сравнят резултати в разгара на подготвителния сезон.
Стартът бе даден точно в 10 часа на три поста: на Юндола за мъжете, на Куртово за жените и юношите и на 5 километра от базата на Белмекен за девойките, момичета и момчета. При отлични атмосферни условия и организация състезанието приключи за 58 минути, по време на които с най-напрегнато внимание се следеше двубоят между Максим Чудов и Веселин Цинзов. Световният шампион бе сполетян от малшанса да счупи щека, която по трасето бе заменена с нова. Финала пръв прекоси състезателят на “Ал. Логистик” Веселин Цинзов, бурно приветстван от българската публика за чудесната му победа над световния шампион.
В церемонията по награждаването на победителите участваха главният секретар на Министерството на спорта Любомир Василев, заместник-председателят на Българската федерация по ски Георги Бебев, доц. Петър Зографов от НСА и кметът на община Велинград Иван Лебанов.
Награждаването започна с “Мис Сивен” - Екатерина Рудакова от Беларус и “Мистър Сивен” - Филип Данов от “Ал. Логистик” и младежкия национален отбор на България, чийто награди връчи собственикът на фирмата-спонсор Венцислав Венев. При ветераните на първо място се класира Евгений Шутов от Русия, а втори Борислав Харизанов от България.
При момичетата на дистанция 5 км първото място зае Вероника Димова от “Паничище”, а трето място спечели Спасимира Корунова от СК “Атлас” - Велинград. В същата дистанция стартираха още Белослава Неделчева и Васка Благоева от Велинград. СК “Паничище” спечели трите медала при момчетата.
При девойките трите места на почетната стълбичка бяха за Русия начело с Елена Сирохвостникова, а при юношите първо място завоюва Филип Данов.
При жените на 9 км с победата се поздрави Антония Григорова, а при мъжете - Веселин Цинзов - и двамата от “Ал. Логистик”. Наградите на победителите при мъжете В. Цинзов, М. Чудов и К. Главатски бяха връчени от кмета на Велинград Иван Лебанов.
За следващо подобно състезание домакините от комплекс “Белмекен” е добре да се погрижат за нова или отремонтирана почетна стълбичка, защото сегашната вече си е изпяла песента.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай