Велинград - online - Незабравими дни за “Здравче-венче” в Калараш 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Незабравими дни за “Здравче-венче” в Калараш
Публикувано 2009-08-18 09:02:15 от Темпо

Посещението на Детския ансамбъл за народни песни и танци “Здравче-венче” при читалище “Васил Левски” - Велинград в град Калараш, Румъния от 5 до 10 август беше не само щастлив празник, но и високо признание за богатството и красотата на българския фолклор по света. Незабравими ще останат впечатленията от краткото гостуване, от натоварената програма, от сърдечното гостоприемство и внимание към нас от кметствата на Калараш и Слобозия. Топлото посрещане, прекрасните условия, които ни създадоха, превърнаха дните в истински празник.

“HORA MARE” е международен фолклорен фестивал, който се провежда ежегодно в гр. Калараш през м. август. Тази година в него участваха ансамбли от България, Румъния, Сърбия, Македония, Гърция, Русия, Черна гора и Полша.
Проведоха се две официални срещи с областните управители и кметове на общините.
“Здравче-венче” участва в самостоятелни и общи концерти в Джагалия, Слобозия и Калараш. Кулминацията на фестивала бяха парад-дефилето в град Слобозия и заключителният концерт в град Калараш. Пред изпълнената със стотици хора естрада, звучаха български народни песни и танци. Дълго бяха аплодирани нашите изпълнители. На фона на празничната обстановка децата изглеждаха още по-красиви в пъстрите национални носии. Концертът приключи с вдигане на знамената и химните на всички държави, участнички във фестивала. Програмата завърши с общ танц, на който се хванаха българи, гърци, поляци, руснаци.
Справедливо е да изкажем нашата признателност към децата-танцьори и певици, към техните художествени ръководители - Иван Иванов, Бойка Савова, Бойка Радивоева-Гончева, към музикантите Цанко Пашов и Христо Зиврипанов. За прекрасните и незабравими дни в Калараш благодарим и на преводачката Ани Василева, фелдшерката Мария Денизова, на шофьорите - Галин и Евгений.
Ансамбъл “Здравче-венче” отново успя да извоюва своето място извън пределите на нашата страна. Пожелаваме му нови творчески успехи.!
Илияна Капсъзова, секретар на ОНЧ ”В.Левски”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай