Велинград - online - ТЕМПО КОМЕНТАР: Вода газим, жадни ще ходим 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ТЕМПО КОМЕНТАР: Вода газим, жадни ще ходим
Публикувано 2009-08-18 09:19:39 от Темпо

Някъде по широкия свят недостигът на питейна вода е въпрос на живот и смърт. Велинград сякаш е в другата крайност - тук дори обикновените улични чешми са си направо фонтани! Нали сме си СПА столица (засега на България и на Балканите, пък утре можело и на Европа), вода се лее като Ниагарския водопад! Леят се и народни мъдрости за словесно онагледяване на картинката: “Дето е текло, пак ще тече”, “Всичко тече...”, “Капка по капка вир...” и т.н.

Но дали не трябва да поосъвременим малко друга една мъдрост и тя да зазвучи в твърде реалистичния вариант “Вода газим, жадни ще ходим”?! В случая водата я газим буквално - около чешмата плочките са потрошени и всеки, който иска да пие, си поема риска да цопне в локвата. Водата я “газим” и като я разхищаваме. Такова чудо в цивилизования свят не може да се види, защото водата се цени и са измислени най-различни системи тя да не се пилее. На фона на всичкото разхищение се оказва, че водната струя е толкова висока, че дори за деца на 11-12 години е невъзможно да пият, а какво да говорим за по-малките. Ама ние нали сме СПА столица...
Снимката е от 15 август, събота, когато в много части на Велинград сутринта от домашните чешми течеше не вода, а кафява мътилка. Това лято дали заради дъждовете, дали заради нерешени проблеми на ВиК сектора, често-често на велинградчани им се наложи да ползват някаква подобна на вода течност. Съответно - да се редят на опашки пред чешмите с минерална вода и с пълно основание да се жалват като потребители, че калната вода похабява домакинските им уреди.
Ама ние нали сме СПА столица! Важното е чешмите да са като фонтани, гербът да е с фонтан, а другото са дребни подробности от пейзажа... Докато дойде моментът, в който и питейната, и минералната вода ще струват толкова скъпо, че чак тогава ще проумеем какво богатство пилеем.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола