Велинград - online - Деца от различни етноси се събират на лагер 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Деца от различни етноси се събират на лагер
Публикувано 2009-08-18 09:20:39 от Темпо

От 24 до 30 август в хотелски комплекс “Зора” във Велинград ще се проведе летен лагер за 22 деца от различни етноси. Негов организатор е ракитовската фондация “Бъдеще”, която работи по проект, спечелен към фондация “Америка за България”. Главната цел на проекта е интегриране на деца от ромски произход в междуетническа среда, създаване на условия за тяхното адаптиране и за провеждане на междукултурен диалог.

9 от децата, които ще дойдат на лагер, са от ромски произход, обучаващи се в обособено училище и мотивирани за записване в приемно училище. Други 9 деца са от различни етнически групи, а 4 деца са от ромски произход, които вече успешно са се адаптирали в междуетническа среда и точно те ще са модел и проводници между останалите участници. Очакванията на организаторите са по време на лагера да се създадат трайни приятелски отношения между децата от различни етноси.
Фондация “Бъдеще” работи повече от 10 години за приобщаване на ромската общност. Има редица проекти в различни направления - социални дейности, здравеопазване, създаване на доходи. През последните години основен приоритет за фондацията е образованието и точно в тази област са постигнали и най-много резултати: 140 деца, приобщени и обучаващи се в приемни училища; 25 деца, завършили средно образование; 8 студенти във ВУЗ и 4 младежи, вече завършили висшето си образование.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай